Am primit la redacție comunicatul de presă semnat de mai multe asociații ale cadrelor didactice din România, privitor la cazul profesorului de religie Ioan Adrian Circa, cel acuzat de fapte indecente în timpul orelor. Acuzele s-au dovedit, ulterior, a fi nefondate.


COMUNICAT DE PRESĂ
Asociațiile cadrelor didactice, semnatare ale acestui comunicat, protestează împotriva umilirii publice a profesorului Ioan Adrian Circa din Copșa Mică, cadru didactic a cărui vină nu a fost dovedită, dar despre care cu certitudine se cunoaște că se află într-o grea suferință pricinuită de o boală cumplită.

Înțelegem lipsa de experiență în domeniul comunicării a unor tineri, dar cu greu putem înțelege lipsa de umanitate și reaua-voință a unor ONG-uri sau jurnaliști care încearcă să obțină un plus de imagine într-un mod care nu le face cinste.
Considerăm că atâta timp cât anchetele sunt în desfășurare, iar comisia medicală a prezentat starea gravă a sănătății celui citat, este un act lipsit de deontologie, dar și de omenie, să se profite de context doar pentru a obține un plus de atenție din partea publicului.
Nu dorim pedepsirea elevilor implicați în incidentul amintit, dar solicităm cu fermitate stoparea linșajului mediatic la care este supus un OM care până acum și-a îndeplinit cu conștiinciozitate meseria de cadru didactic.
De asemenea, solicităm domnului ministru al Educației să ofere tot sprijinul
necesar pentru soluționarea corectă și echitabilă a acestei situații nedrepte. 
 
Asociația Prorelis Iași
Asociația Profesorilor "Cuvânt și Faptă” Vrancea
Asociația Proreligo Buzău
Asociația Profesorilor de Religie – București
Asociația "Sf. Parascheva” Bacău
Asociația Profesorilor de Religie "Sf. Treime” Vaslui
Asociația Profesorilor de Religie Argeș

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews