ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am primit la redacție comunicatul de presă semnat de mai multe asociații ale cadrelor didactice din România, privitor la cazul profesorului de religie Ioan Adrian Circa, cel acuzat de fapte indecente în timpul orelor. Acuzele s-au dovedit, ulterior, a fi nefondate.


COMUNICAT DE PRESĂ
Asociațiile cadrelor didactice, semnatare ale acestui comunicat, protestează împotriva umilirii publice a profesorului Ioan Adrian Circa din Copșa Mică, cadru didactic a cărui vină nu a fost dovedită, dar despre care cu certitudine se cunoaște că se află într-o grea suferință pricinuită de o boală cumplită.

Înțelegem lipsa de experiență în domeniul comunicării a unor tineri, dar cu greu putem înțelege lipsa de umanitate și reaua-voință a unor ONG-uri sau jurnaliști care încearcă să obțină un plus de imagine într-un mod care nu le face cinste.
Considerăm că atâta timp cât anchetele sunt în desfășurare, iar comisia medicală a prezentat starea gravă a sănătății celui citat, este un act lipsit de deontologie, dar și de omenie, să se profite de context doar pentru a obține un plus de atenție din partea publicului.
Nu dorim pedepsirea elevilor implicați în incidentul amintit, dar solicităm cu fermitate stoparea linșajului mediatic la care este supus un OM care până acum și-a îndeplinit cu conștiinciozitate meseria de cadru didactic.
De asemenea, solicităm domnului ministru al Educației să ofere tot sprijinul
necesar pentru soluționarea corectă și echitabilă a acestei situații nedrepte. 
 
Asociația Prorelis Iași
Asociația Profesorilor "Cuvânt și Faptă” Vrancea
Asociația Proreligo Buzău
Asociația Profesorilor de Religie – București
Asociația "Sf. Parascheva” Bacău
Asociația Profesorilor de Religie "Sf. Treime” Vaslui
Asociația Profesorilor de Religie Argeș