ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajații Departamentului de Educație din New York care au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19 și-au trimis amprentele și dosarele la Serviciile de Justiție Penală din New York și la FBI, potrivit ReclaimTheNet.

New York avea o lege de vaccinare pentru angajații Departamentului de Educație care le cerea să fie complet vaccinați până la 2 septembrie 2022. Până la jumătatea lunii septembrie, aproximativ 1.950 de angajați au fost concediați pentru că au refuzat să se vaccineze. Cei care au refuzat să se vaccineze au avut, de asemenea, un „cod problematic" adăugat la dosarul lor personal.

Vedeți o copie a declarației în cauză AICI.

„Și, deși a aplicat la peste 60 de locuri de muncă în acest interval, nu a primit nicio ofertă pentru că, așa cum i-a spus un intervievator, DOE i-a atașat un cod, din cauza unei presupuse „conduite necorespunzătoare". În timp ce aștepta o decizie, casa ei a intrat în executare silită, fiul ei a trebuit să părăsească facultatea, iar ea a fost nevoită să se vaccineze pentru a-și hrăni familia", se arată în declarația sub jurământ a unei directoare din Bronx care a fost suspendată fără plată pentru că a refuzat să se vaccineze.

Teachers For Choice a susținut că „amprentele digitale ale profesorilor sunt trimise împreună cu acel steag la FBI și la serviciile de justiție penală din New York". Grupul a mai susținut că, după ce dosarele personalului au fost marcate, acestea au fost trimise la Departamentul de Justiție și la FBI.

„În plus, aveți aceste coduri în dosarele de personal", a declarat în fața instanței John Bursch, un avocat de la Alliance Defending Freedom, un grup juridic care apără angajații care au fost concediați de către oraș.

„Atunci când orașul pune aceste coduri  pe angajații care au fost concediați din cauza politicilor lor neconstituționale, nu numai că îl au pe acesta în dosarele lor, dar amprentele lor sunt trimise împreună cu acest cod la FBI și la serviciile de justiție penală din New York. Astfel, acest lucru are un impact asupra capacității lor de a se angaja în continuare. Chiar și în cazul celor care sunt eligibili pentru reintegrare, atunci când aplică, toți au așa-numitele „coduri problemă" în dosarul personal, deoarece se presupune că nu au îndeplinit o condiție contractuală, care era aceea de a se vaccina. Primăriei pur și simplu nu i-a plăcut că unii oameni s-au opus vaccinării din motive religioase și i-a pedepsit pentru asta."