ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mirotvorets este un site web ucrainean cu sediul la Kiev, care publică o listă curentă, și uneori informații personale, ale persoanelor care sunt considerate „dușmani ai Ucrainei” sau, după cum afirmă site-ul propriu-zis, „ale căror acțiuni au semne de crime împotriva securității naționale a Ucrainei, a păcii, a securității umane și a dreptului internațional”, conform Wikipedia.

Pe site-ul Mirotvorets, la adresa https://myrotvorets.center/criminal/marga-andrej/, a apărut și profesorul Andrei Marga.
 

ActiveNews a mai scris despre acest site: Ați auzit de „Myrotvorets”? Este un site monstruos care continuă să funcționeze nestingherit din decembrie 2014 în Ucraina. În ciuda (sau datorită) controlului total al regimului de la Kiev asupra presei.

Realizat cu sprijinul direct al serviciilor secrete ucraineneMyrotvorets (în traducere „Aducătorul de Pace”) este practic o listă neagră cu „dușmanii Ucrainei”, cu date personale și cu îndemnul explicit ca aceștia să fie lichidați.

Printre„dușmanii Ucrainei” care trebuie asasinați se numără Scott Ritter, cetățean american, fost inspector ONU în domeniul armelor de distrugere în masă și un critic al războiului din Irak. Și acum al implicării SUA în războiul din Ucraina. Și un excelent analist militar.

Pe lista neagră a „Aducătorului de Pace” mai figurează Roger Waters, faimosul muzician de la Pink Floyd.

Sau Daria Dughina, ucisă în august într-un atac terorist cu mașină capcană. În dreptul ei, acum stă scris: „Lichidată”.

 
Mai jos redăm articolul publicat de site-ul ucrainean cu privire la profesorul clujean ANDREI MARGA:

Încălcarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

Diseminarea narațiunilor propagandei Kremlinului.
 
Fost ministru al Afacerilor Externe al României.

Data nașterii: 22.05.1946


Potrivit fostului ministru, citat de ediția românească a Digi24.ro, Ucraina se află în granițe ne-naturale și ar trebui să cedeze teritorii: Ungaria - Transcarpatia, Polonia - Galiția, România - Bucovina și Rusia - Donbass și Crimeea.
 
"Acestea sunt teritoriile altor țări. Altfel, va fi un conflict", a spus Marga.
 
Până când situația nu va fi rezolvată prin discuții cu America, Rusia, Germania, Ucraina și China și nu se va ajunge la un acord, nu va exista pace în Europa.
 
"Nu va exista pace, democrația va avea de suferit", a spus Andrei Marga când a fost întrebat despre "conflictul din Ucraina". 

Biografie
 
Pe 17 septembrie, presa a relatat despre declarația scandaloasă și penală a profesorului și fostului politician român, Andrei Marga, în vârstă de 76 de ani, potrivit căreia Ucraina ar fi "dat" o parte din teritoriile sale altor țări, în special, presupuse "Crimeea Rusiei". Această declarație penală a fost exprimată de Marga la un spectacol la festivalul de carte "Alba Transilvana" din orașul românesc Alba Iulia.

De menționat că Marga a fost nevoită să părăsească activitățile politice în 2012, după ce a devenit ministrul de externe al României timp de câteva luni.

Adevărul este că înalta sa funcție a condus la verificările de arhivă relevante în conformitate cu legislația română din 2008, în urma cărora s-a dovedit că Marga, care timp de mulți ani și-a construit cariera științifică în domeniul filosofiei la Universitatea Babeș-Boyai din orașul românesc Cluj-Napoca, a fost din 1977 agent al serviciilor speciale ale României socialiste sub pseudonimul "Horia".

După cum relatează știrile de astăzi (https://www.ukr.net/ua/), Marga a încercat să respingă aceste informații în instanță, dar a pierdut, pentru că Consiliul Național al României, responsabil cu studierea arhivelor serviciului de securitate, a confirmat oficial aceste informații.

Materialele publicate de serviciile speciale moderne din România

(http://storage1.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/10407827/1/2914-marga-andrei.pdf) arată că, în următorii zece ani de la recrutare, informatorul Andrei Marga a "oferit periodic informații" regimului comunist despre colegii săi străini, în primul rând din Germania și Statele Unite.

Se pare că agentul "Horia" de la filosoful Marga, specializat în studiul culturilor grupurilor etnice din România, nu a fost rău pentru regimul Ceaușescu, deoarece serviciile speciale au fost cele care au recomandat autorităților socialiste în urmă cu patruzeci de ani pregătirea și stagiile sale ulterioare în Iugoslavia și Germania, ceea ce a dus, evident, la succesul carierei sale de profesor și om de știință.

Este demn de remarcat faptul că în materialele publicate oficial în 2012 despre tot felul de "aventuri" ale agentului "Horia", se subliniază în mod special că nu are nimic de-a face cu serviciile speciale ale României moderne.

Nu este greu de ghicit cine a luat exact "sub aripa" un astfel de "angajat valoros" după răsturnarea dictaturii ceaușiste de la București și acum l-a "scos" pentru promovarea publică criminală a narațiunilor rusești în România.”





(Articol tradus prin program de traducere automată)
 
FOTO-CAPTURĂ: