ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul Andrei Marga, fost ministru de Externe și fost ministru al Educației, nu respinge varianta în care va candida pentru funcția de președinte al României. Într-un interviu oferit pentru Evenimentul Zilei, în emisiunea lui Ionuț Cristache, intelectualul român a vorbit despre reconstrucția țării, cu ajutorul unei echipe dedicate interesului național, relatează RomâniaTV.

„Nu m-am gândit încă, dar atunci când iau decizia, promit să vă dau un telefon.

Am atât de multe lucruri (n.r. – de făcut), să fii liber, să gândești… România trebuie reconstruită. Reconstruire României ar fi deviza rezonabilă după părerea mea. În economie e clar, trebuie reluată o anumită politică a resurselor naționale, trebuie intervenit în asistența socială, noi am strivit sindicatele, iar asta nu merge. Pluralismul fără sindicate nu merge. Sindicatele nu sunt confortabile, dar trebuie să le accepți. Mai departe, România are probleme grele cu legislația și aici trebuie o discuție mult mai temeinică decât legea (…) Justiția trebuie regândită. Eu mă mir că cei care iau decizii la noi nu se uită măcar în ce spun șefii Curții Constituționale din Germania, din Franța, din Italia și așa mai departe, oameni care sunt juriști de forță și știu cum se apără dreptul. În multe domenii trebuie intervenit.

Convingerea mea este următoarea: numai o coaliție a oamenilor dedicați interesului public poate salva situația. Trebuie să le vedem argumentarea, sunt mulți oameni”, a declarat Andrei Marga. VIDEO:

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews