Jurnalistul Victor Roncea anunță pe site-ul ziaristionline.ro alegerea profesorului Radu Ciuceanu, fost deținut politic și luptător în rezistența anticomunistă,  ca membru de onoare al Academiei Române ((Secția de științe istorice și arheologie).

De asemenea, în sesiunea din 27 septembrie 2019 a Adunării Generale, au fost aleși, prin vot secret, noi membri ai Academiei Române:

Membru titular – Cătălin Zamfir, sociolog. Secția de științe economice, juridice și sociologie, Directorul Institutului de calitate a vieții al AR.
 
Membri corespondenți: Valeriu V. Cotea, secția de științe agricole și silvice.
 
Membri de onoare din țară: Noica Nicolae, Secția de Științe tehnice; Rey Radu, Secția de științe agricole și silvice.
 
Membri de onoare din străinătate; Stocker Horst, Germania, Secția de Științe fizice.

Victor Roncea a republicat un text scris în cinstea celui care este și fondator al Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului și primul autor al unei legi privind înființarea CNSAS și pe care îl redăm integral.

Scriam la începutul anului:

„Luptător cu arma în mână în munți, în Mișcarea Națională de Rezistență condusă de generalul Iancu Carlaonț, fost deținut politic timp de 16 ani, supraviețuitor al Experimentului Pitești, salvator a numeroase vestigii arhitecturale în perioada comunistă, arheolog, istoric și scriitor, fost deputat, conducător al Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor și Combaterea Corupției, părintele Legii CNSAS. doctor Honoris Causa a numeroase Universități, cofondator al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România și fondator al Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului aflat sub egida Academiei Române, Radu Ciuceanu, la 91 de ani, este o reprezentare vie a istoriei României din ultimul secol. Urmaș al Voievozilor de Ciuci, distins cu Ordinul Sfinților Împărați Constantin și Elena și Crucea Patriarhală, istoricul nonagenar este un adevărat Tezaur uman care ar merita cu prisosință să devină membru de Onoare al Academiei Române. În rezistența anticomunistă și apoi sub ancheta brutală a securității bolșevice l-a avut alături pe starețul de la Mănăstirea Tismana, arhimandritul Gherasim Iscu, care a sfârșit martiric în Penitenciarul de la Târgu Ocna, împreună cu torționarul său, chiar în ziua de Crăciun a anului 1951. Profesorul Radu Ciuceanu susține că Biserica Ortodoxă Română ar trebui să-l canonizeze pe părintele Gherasim Iscu, iar Banca Națională a României să-l recunoască drept unul dintre principalii salvatori ai aurului României și Poloniei depozitat la Mănăstirea Tismana, în operațiunea ultrasecretă ce a purtat numele de cod "Neptun”. – Victor Roncea

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews