ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aula Magna "Mihai Eminescu" a Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași găzduiește marți, 17 noiembrie, de la ora 19, o dezbatere științifică privind educația sexuală, rostul și limitele sale.

Virgiliu Gheorghe, autor al lucrărilor "Fața nevăzută a homosexualității" și "Pornografia, maladia secolului XXI"   va purta un dialog bazat pe argumente științifice cu Nicu Gavriluță, decanul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice al Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. 

Organizatorii - Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Societatea Studenților Mediciniști din Iași și Youth Association for Personal Development and Innovative Programs - propun o reflecție serioasă asupra modului în care ne raportăm la viața sexuală. 

”Putem valorifica rezultatele științei pentru a înțelege opțiunile pe care le facem privind viața sexuală?  Aceasta este întrebarea la care, in timpul dezbaterii, se încearcă găsirea unui răspuns.
 
Potrivit unui comunicat al organizatorilor, argumentele participanților se vor baza pe dovezi științifice referitoare la procesele biologice, psihice și sociale care influențează alegerile oamenilor în sfera sexualității.  Deși anunțul  a fost trimis către mass-media, singura persoană care a răspuns și a îndeplinit aceste criterii a fost biofizicianul Virgiliu Gheorghe, doctor in bioetică al Universității „Aristotel” din Tesalonic.