ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nelu Sandu Pop, profesorul din Oradea care a protestat, in timpul orelor de curs, față de măsurile de protecție, își mentine opinia potrivit căreia purtarea măștilor în sălile de curs este inutilă pentru elevi și profesori.

El a declarat joi la Antena 3 că ideea de a se filma alături de elevi cu măști de clovn pe față i-a venit după ce i-a văzut pe copii „așa de timorați și consternați”, în băncile lor.

„Asta este forma mea de protest. Probabil că abordarea a fost nepotrivită, într-adevăr. Nicidecum eu nu am îndemnat pe nimeni să nu poarte mască sau să nu respecte legea. Sub acea mască cu animăluțul respectiv, și eu și elevii am avut mască de protecție.”, a spus profesorul la Antena 3.

„Eu sunt obișnuit cu cei de la clasele a 11-a și a 12-a să ii văd că zburdă, reacționează și sunt dezinvolți. Acum să îi văd atât de timorați și să stea în băncile lor fiecare.... Eu nu am făcut decât să prezint realitatea în care ne aflăm. Pe acești copii îi ținem între 4 și 6 ore în clase. Dacă simt că nu pot respira merg pe rând să ia o gură de aer la geam”, a continuat profesorul.
„Am ajuns să fim gardienii copiilor noștri, nu cred că asta e rolul nostru, nu asta ar trebui sa fac eu, să stau sa nu las copilul să se ridice din bancă, să nu las copilul să relaționeze unul cu celălalt. Eu nu contest intenția ministerului, intenția este bună, dar măsurile sunt greșite. Copiii socializează înainte să intre în școală, se ating și stau în grupuri mai mari și cum intra dincolo de gard gata, cu distanțare și cu măștile”, a spus profesorul la Antena 3.

Cadrul didactic a fost amendat de IJP Bihor cu 2.500 de lei, după ce Inspectoratul Școlar Județean Bihor a depus o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Klaus Iohannis a declarat că este vorba de „un caz singular, un caz reprobabil”. „Nu cred că putem să tolerăm așa ceva și sunt convins că cei de la Inspectorarul Școlar Județean și managerii școlii vor lua măsuri”, a spus Klaus Iohannis într-o conferință de presă.