ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul basarabean Vasile Șoimaru, fost deputat în primul Parlament ales în mod democratic în R.Moldova, susține că șansa reală a Unirii Basarabiei cu România a fost ratată în 1991. Și asta pentru că, spune el,  fostului președinte al României, Ion Iliescu, i-a fost frică să-și asume responsabilitatea. Comentariul profesorului basarabean Ion Șoimaru a fost făcut în emisiunea „Basarabia - 100 de ani de istorie necenzurată”, la Radio România Chișinău.
 
„Până acum, în 30 de ani de la 1989, șanse mai reale de Unire ca în 1991 noi n-am avut. De la 19 august până la 25 august 1991, am avut atâtea șanse și dacă era la înălțime conducerea de atunci, eram astăzi împreună, fără să se mai teamă… Iliescu s-a temut, de fapt. De aici a fost făcută încercarea și știu despre aceasta, dar nu înțeleg de ce nimeni nu vrea să recunoască din acei participanți. Unii din ei sunt în viață încă. Dar să știți că a avut loc această încercare. Trebuia modificată Constituția și tovarășul Iliescu n-a vrut să facă acest lucru”, a declarat profesorul Ion Șoimaru. Acesta a mai afirmat că  ”Pactul Ribbentrop-Molotov trebuie nu doar anulat, dar și lichidate consecințele lui”. ”Deocamdată nu se găsesc juriști internaționali care să formuleze astfel ca să revină aceste teritorii acasă”, a subliniat Șoimaru.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews