ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statul român va accepta, în perioada 2020-2021, un număr de 200 de refugiați de origine siriană găzduiți momentan provizoriu în Turcia, Iordania și Liban și aflați în nevoie de relocare, față de 109 în 2018-2019, 80 în 2016-2017 și câte 40 în 2014-2015 și 2012-2013, iar pentru finanțarea cheltuielilor generate de primirea acestora va primi de la UE o sumă forfetară în valoare de 10.000 euro pentru fiecare persoană relocată, scrie profit.ro.

„(...) printr-o scrisoare a comisarului european responsabil pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, adresată miniștrilor afacerilor interne în marja desfășurării Consiliului Justiție și Afaceri Interne (informal), din intervalul 7-8 februarie a.c., ce a avut loc la București, a fost făcut apel la continuarea relocărilor externe de către statele membre ale Uniunii Europene. 
 Astfel, la stabilirea cotei pentru perioada 2020-2021 reprezentată de propunerea privind relocarea a 200 de sirieni din Turcia, Iordania și Liban, au fost avute în vedere prioritățile de politică externă și internă a României, precum și deciziile și necesitățile identificate la nivelul Uniunii Europene", se arată într-un document guvernamental.
 
Potrivit sursei citate, Inspectoratul General pentru Imigrări din MAI (IGI) din subordinea MAI a început procesul de analiză și identificare a modalităților concrete pentru realizarea relocării refugiaților, sens în care a participat la activități de pregătire și la discuții cu reprezentanții Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) pe acest subiect.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews