ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziua de marți marchează începutul unei răciri accentuate a vremii, vântul și precipitațiile cuprinzând toată țara, avertizează Prognozemeteo.ro 

Ziua de 4 februarie aduce o schimbare meteorologică majoră din punct de vedere sinoptic, România urmând să se afle în centrul unui ciclon foarte bine dezvoltat, cu centrul baric Petra și cu o extindere din Mediterana până în Marea Neagră, poziționare care îi va oferi un surplus de precipitații.

Și din punct de vedere al fronturilor dinamica este foarte mare, astfel că avem în zona țării noastre prezent un front cald, pentru ca, spre finalul intervalului, să fim sub influența a două fronturi de ocluziune.

Din punct de vedere al circulației, schimbările sunt și mai abrupte, astfel că, pe o direcție NV – SE, începem ziua cu abateri termice pozitive ce urcă chiar spre +8 grade față de normal, iar finalul zilei aduce deja o răcire puternică, la început în vest, unde ajungem la abateri negative spre –3, –4 grade. Schimbare produsă într-un interval de timp de maximum 24 de ore.

Minimele zilei de 4 februarie scad cu mult față de ceea ce am avut în primele două zile ale lunii, astfel că, la nivelul întregii țări, ne oprim la 2 – 4 grade, cu valori negative în zonele montane (-0 spre –2, –3 grade, cu –4 spre –6 grade pe creste). Valori ușor mai ridicate, spre 6 grade, am putea avea în sudul Olteniei și al Munteniei.

Și temperaturile maxime încep să scadă, astfel că mai ajungem la valori de 12 – 14 grade doar prin Banat, sudul extrem al Olteniei și Munteniei, în timp ce pentru restul țării vorbim de 7 – 9, 10 grade. În zonele montane rămânem cu maxime negative pe creste (-1 spre –3 grade), respectiv 2 – 4 grade în restul zonelor montane.

În concluzie, începând de marți, vremea schimbă foaia și avem parte de cele mai „de iarnă” zile din întreg sezonul. Se răcește, precipitațiile cuprind toată țara, vântul devine intens.

Pentru mai multe informații puteți accesa pagina web Prognozemeteo.ro , iar dacă doriți prognoze meteo personalizate, puteți să vă abonați la contul de Patreon deținut de sursa citată.