ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adolescența are particularități psiho-educaționale specifice și presupune o cu totul altă paradigmă educațională față de cea aplicată până acum. Liceenii au mai degrabă nevoie să-și dezvolte abilități nu neapărat cognitive și ne gândim aici la controlul emoțiilor, autonomia în învățare, motivație intrinsecă, reziliență, comunicare, lucru în echipă și altele asemenea. Acești tineri în formare au o mare nevoie să învețe să practice atitudini care să-i ajute să se construiască ca oameni cu caracter, să-și seteze propriul sistem de valori, să înțeleagă importanța reperelor morale de la care nu trebuie să abdice în viață, indiferent de contexte și aici vorbim despre credință, autenticitate, curaj, empatie, cooperare, verticalitate, corectitudine și nu numai. Iulia Țoța, formator în programul Școala Familiei. s-a gândit cum poate să-i susțină în această perioadă.

"Acest program ”PENTRU CĂ VREAU ȘI PENTRU CĂ POT” se  ocupă de dezvoltarea socială și emoțională a adolescenților, peste care ar trebui să se așeze evoluția lor academică dar și rolurile pe care le vor juca în viață. Este dificil și riscant să construim academicul pe nisipuri mișcătoare unde reperele morale lipsesc. Aceste două verbe VREAU și POT sunt de fapt forțele motoare care-i împing înainte pe adolescenții noștri, sunt cele care-i duc către acea motivație despre care se vorbește atâta, motivația intrinsecă.", ne-a spus Iulia Țoța.

Într-un cadru on-line, non-formal și experiențial, Iulia Țoța, formator în programul Școala Familiei și programul de formare cadre didactice PREGĂTIȚI PENTRU VIAȚĂ, ADOLESCENȚĂ ȘI AUTOCUNAȘTERE, va începe o serie de întâlniri, la ore de seară, exclusiv cu adolescenți, despre aptitudini și abilități, valori și atitudini și, cel mai important, tinerii vor vorbi despre visurile lor.

Joi, 19 noiembrie 2020, ora 20.00 sunt așteptați la prima întâlnire, cu rugămintea ca cei interesați să își anunțe intenția de a participa la  numărul de telefon 0741308867 sau adresa de email: iulia@tlcom.ro, pentru a primi link-ul de acces în Zoom și celelalte informații.