ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parcarea mașinilor pe trotuar va putea fi permisă numai dacă se păstrează un culoar de minim doi metri pentru circulația pietonilor, potrivit unui proiect de lege care se află în dezbatere publică la Senat, informeaza Agerpres.

Totodată, conform proiectului, parcările de pe trotuare trebuie marcate de administratorii drumurilor publice.

"Administratorul drumului public poate permite oprirea, staționarea sau parcarea unui vehicul pe trotuar, parțial sau total, numai cu respectarea marcajului și numai dacă rămâne liber cel puțin un culoar de minim doi metri lățime înspre marginea opusă părții carosabile destinat circulației pietonilor", se arată în proiectul de lege care completează Ordonanța 63/2002 privind circulația pe drumurile publice, proiect inițiat de senatorul independent Valeriu Todirașcu.

Circulația pietonilor și a persoanelor cu dizabilități care utilizează cărucioare cu rotile pe drumurile publice ale României a devenit "un calvar" din cauza autovehiculelor staționate sau parcate pe trotuare, se arată în expunerea de motive.