ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentarii i-au luat în vizor pe șoferii care conduc mașini cu volanul pe dreapta.

Propunerea legislativă a legiuitorilor va face dificilă dacă nu chiar imposibilă obținerea avizului pentru conducerea unui asemenea autoturism. Posesorii mașinilor cu volanul pe partea dreaptă ar trebui să îndeplinească trei condiții ca să le poată conduce pe drumurile din România.
 
Autoturismul să aibă oglinzi periscopice, iar șoferul să fi facut un curs de conducere pe mașina modificată, informează antena3.ro.

O statistică a poliției arată ca aproape toți șoferii cu astfel de mașini, implicați în accidente rutiere, sunt și vinovați de producerea lor.

A treia conditie starneste insa controverse. Initiatorul legii crede ca soferul ar trebui sa aiba permis eliberat de tara unde sensul de mers este reglementat pe partea stanga, cum este de exemplu Marea Britanie. Asta face ca masinile cu volan pe dreapta sa nu mai circule in Romania.