Un proiect legislativ, depus la Senat  pentru dezbatere și adoptare în procedură de urgență, prevede majorarea sprijinului finaciar anual acordat de stat Schitului românesc „Prodromu” de la muntele Athos de la suma de 250 de mii de euro la  960 de mii de euro, echivalentul în lei, transmite Rador.

Potrivit documentului, inițiat de 90 de senatori și deputați din toate partidele parlamentare, mai puțin USR, „este nevoie ca statul român să acorde sprijin financiar permanent pentru restaurarea, conservarea și întreținerea complexului de clădiri și a operelor teologice, culturale, istorice si artistice ce compun Schitul „Prodromu”.

Banii urmează să fie folosiți în special pentru conservarea unor icoane din aur și argint, moaște, acte, documente, manuscrise, hrisoave și alte opere teologice, literare și istorice, se spune în expunerea de motive.

Schitul "Prodromu" a fost întemeiat în anul 1820 și este cel mai mare așezământ monahal românesc din străinătate.

Schitu Prodromu, schitul romanilor din Sfantul Munte Athos, a fost întemeiat în anul 1820, fiind cel mai cunoscut loc al monahilor românilor de la Athos și cel mai mare așezământ monahal românesc din străinătate, arată parlamentarii.

Printre icoanele făcătoare de minuni care se află aici se numără:

- Icoana Maicii Domnului "Apărătoarea de foc";
- Icoana Maicii Domnului "Înainte Vestitoarea";
- Icoana Maicii Domnului "Ctitorita";
- Icoana Sfintei Treimi;
- Icoana Sfantul Ioan Botezătorul- care a fost îmbracată in argint în anul 1853 de domnitorul Moldovei, Grigorie Ghica.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews