ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un proiect de lege care prevede că imnul național se intonează pe stadioane și alte baze sportive cu ocazia desfășurării competițiilor sportive oficiale de nivel național, etapele finale, pentru toate categoriile de vârstă, a fost depus de parlamentari PSD, în această săptămână, la Camera Deputaților.


Intonarea imnului național va fi obligatorie pe stadioane și baze sportive, cu ocazia ”competițiilor sportive oficiale, de nivel național, etapele finale, pentru toate categoriile de vârstă”, potrivit unui proiect de lege inițiat de liderii PSD, transmite Mediafax.

Proiectul de lege se află în dezbatere publică la Senat, și este susținut de liderul partidului, Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, liderul grupului senatorilor PSD, Mihai Fifor, liderul deputaților PSD, Florin Pâslaru, șeful PSD București, Gabriela Firea, și deputații Florin Iordache, Marian Neacșu.

Potrivit expunerii de motive, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a solicitat Parlamentului amendarea legii privind arborarea drapelului, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României. Astfel, inițiatorii au considerat că este necesară impunerea unor „măsuri chiar simbolice dar puternice” privind obligativitatea intonării imnului național.

„Considerând că, uneori, măsuri chiar simbolice dar puternice, se impun, vă înaintăm spre dezbatere și aprobare prezenta propunere legislativă care are ca obiect de reglementare lărgirea cadrului vizând obigativitatea intonării imnului național. Prezenta completare a legislației are drept scop să contribuie la întărirea sentimentului competitorilor sportivi de orice vârstă de apartenența la un mediu sigur, protector, lipsit de discriminări sau tensiuni sociale – statul român”, potrivit expunerii de motive.

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, declarat la jumătatea lunii ianuarie că legislația nu permite intonarea imnului național înaintea competițiilor interne, astfel că FR Baschet a încălcat legea când a introdus în propriul regulament obligativitatea intonării acestuia înaintea meciurilor din ligile naționale.