Toți comercianții din România ar putea fi obligați să aibă în magazine rafturi rezervate alimentelor din Republica Moldova. Un proiect în acest sens a fost depus la Senat, iar parlamentarii care l-au semnat spun că s-au inspirat din legea care promovează produsele românești.

De asemenea, inițiatorii proiectului spun că punerea acestuia în aplicare ar fi un sprijin concret pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova.
„Ne gândim că acest demers s-ar bucura de succes pentru că în Republica Moldova se produc lucruri de bună calitate, care nu sunt cunoscute de consumatorii din România”,  a declarat Eugen Tomac, deputat PMP, citat de digi24.ro.

Anul trecut, România a alocat 100 de milioane de euro Republicii Moldova, ca ajutor nerambursabil. Cel care a decis cum sunt folosiți banii a fost guvernul de la Chișinău, scrie sursa citată.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews