ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toți comercianții din România ar putea fi obligați să aibă în magazine rafturi rezervate alimentelor din Republica Moldova. Un proiect în acest sens a fost depus la Senat, iar parlamentarii care l-au semnat spun că s-au inspirat din legea care promovează produsele românești.

De asemenea, inițiatorii proiectului spun că punerea acestuia în aplicare ar fi un sprijin concret pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova.
„Ne gândim că acest demers s-ar bucura de succes pentru că în Republica Moldova se produc lucruri de bună calitate, care nu sunt cunoscute de consumatorii din România”,  a declarat Eugen Tomac, deputat PMP, citat de digi24.ro.

Anul trecut, România a alocat 100 de milioane de euro Republicii Moldova, ca ajutor nerambursabil. Cel care a decis cum sunt folosiți banii a fost guvernul de la Chișinău, scrie sursa citată.