Un proiect de act normativ privind legalizarea canabisului în scop medicinal pentru oameni și animale, în România, a fost depus, miercuri, în Parlament, propunerea fiind semnată de aproape 100 de parlamentari, potrivit unei informații dată publicității, miercuri, de Hotnews.
 
Potrivit proiectului publicat, miercuri, de Hotnews, se propune înființarea Agenției Naționale privind utilizarea plantelor de canabis, substanțelor și preparatelor ce conțin canabis în scop medical, numită pe scurt Agenția Națională privind Canabisul, aflată în subordinea Ministerului Sănătății.
 
Totodată, Ministerul Agriculturii este responsabil cu stabilirea condițiilor pentru cultivarea plantelor de canabis și cu emiterea autorizațiilor necesare.
În înțelesul proiectului, de preparatele pe bază de canabis vor putea beneficia "pacienții care suferă de o boală sau de o afecțiune și se află sub tratament la îndrumarea medicului specialist”. Deasemenea, se precizează în document,  sintagma „pacient” face referire, în măsura în care se aplică dispozițiile normative, și ”la pacienții care suferă de o boală sau de o afecțiune și care se află sub tratament la îndrumarea medicului veterinar”.
 
Potrivit proiectului de lege, plantele de canabis, preparatele și substanțele ce conțin canabis pot fi utilizate în scop medical numai pe baza prescripțiilor medicale, în conformitate cu dispozițiile prezentei legi.
 
Proiectul de act normative stabilește și sancțiuni pentru cei care nu respectă prevederile legale privind producerea, comercializarea și utilizarea canabisului medicinal, amenziile putând să ajungă până la 20.000 de lei.
 
La sfârșitul lunii martie a.c., ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat România ar putea legaliza consumul de canabis în scop medicinal.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews