ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


30 de liceeni de la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil" din Brașov au venit cu o surpriză pentru colegii lor în prima zi de școală. Le-au prezentat 3 mașini electrice pe care le-au asamblat chiar ei în timpul vacanței de vară.
 
Mașinile liceenilor merg perfect. Deocamdată nu au caroserii, dar cei care le-au încercat nu le-au simțit lipsa.

Caroseriile sunt în lucru și vor ascunde de ochi curioși angrenajele și cele două baterii de câte 12 volți care dau putere unui motor electric. Merg cu cel mult 40 de kilometri pe oră și au autonomie de circa o oră și jumătate.

Elevii constructori s-au împărțit în trei echipe. Piesele și modulele pentru asamblarea celor trei mașini au venit în iulie. Tinerii constructori au fost sprijiniți de profesori de la colegiul lor, dar și de profesori și studenți de la Universitatea Transilvania.

„Noi avem o experiență de 9 ani pe circuitele internaționale. Nu facem mașini electrice, facem mașini cu combustie dar ne luptăm la cel mai înalt nivel în ceea ce privește competiția universitară inginerească.”, a declarat prof. univ. Mihai Comsit, Universitatea Transilvania.

Proiectul "Info Car Race" a fost inițiat și finanțat de Fundația Comunitară Brașov, printr-un program de atragere a copiilor și tinerilor spre științe și tehnologiei.