Proiectul de lege care prevede majorarea alocațiilor pentru copii a fost respins de Senat. Guvernul anunțase în repetate rânduri că intenționează să crească alocațiile pentru copii în 2019, însă actul normativ nu a fost votat în Parlament, astfel că veniturile rămân la aceleași valori ca în 2015, atunci când alocația a fost stabilită în cuantum de 84 de lei, scrie a1.ro.

Proiectul de lege care prevede majorarea alocațiilor pentru copii a fost respins de Senat. Propunerea legislativă pentru completarea alin.(1) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii prevede ca alocația să se majoreze anual cu 100% din rata medie anuală a inflației. „În anul 2015, alocația pentru copii a fost stabilită în cuantum de 84 de lei pe lună per copil. De atunci nu s-a mai intervenit sub nicio forma pentru a ajuta în vreun fel valoarea alocației, indiferent de evoluția prețurilor și a inflației. Se poate remarcă ușor ca ajutorul bănesc pe care îl primesc copiii și tinerii din România s-a diminuat în ultimii doi ani din cauza inflației, care a atins și cifra de 5,2% în anul 2018. Creșterea continuă a prețurilor la majoritatea produselor se reflectă în cheltuielile zilnice ale tuturor. În același timp, Romania înregistrează anual o creștere economică de care, în mod firesc, trebuie să beneficieze toate categoriile sociale, inclusiv copiii și tinerii”, este prezentat în expunerea de motive.

Cu toate acestea, Senatul a respins propunerea legislativă, urmand ca aceasta să fie supusă votului în Camera Deputaților.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.