Patru comisii de specialitate ale Senatului ar putea adopta raport comun, în ședința de marți, asupra inițiativei privind declasificarea deciziei CSAT care a stat la baza protocoalelor cu SRI, după ce CCR a admis sesizările lui Klaus Iohannis, ale Opoziției și ÎCCJ la proiect, informează Mediafax.
 
Propunerea legislativă figurează pe ordinea de zi a ședinței comune de marți, ora 11.00, a Comisiilor juridică, pentru apărare, de constituționalitate și pentru administrație ale Senatului.

Pe 30 ianuarie, CCR a admis obiecțiile șefului statului Klaus Iohannis, ale PNL-USR și ale instanței supreme cu privire la neconstituționalitatea unor aspecte cuprinse în Legea privind declasificarea unor documente, și anume desecretizarea hotărârii CSAT care a stat la baza protocoalelor cu SRI.

Judecătorii Curții Constituționale au decis, cu unanimitate de voturi, că decizia privind declasificarea hotărârii CSAT 17/2005 trebuia să fie făcută nu printr-un proiect de lege adoptat de către Parlament, ci printr-o hotărâre a Guvernului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews