ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patru comisii de specialitate ale Senatului ar putea adopta raport comun, în ședința de marți, asupra inițiativei privind declasificarea deciziei CSAT care a stat la baza protocoalelor cu SRI, după ce CCR a admis sesizările lui Klaus Iohannis, ale Opoziției și ÎCCJ la proiect, informează Mediafax.
 
Propunerea legislativă figurează pe ordinea de zi a ședinței comune de marți, ora 11.00, a Comisiilor juridică, pentru apărare, de constituționalitate și pentru administrație ale Senatului.

Pe 30 ianuarie, CCR a admis obiecțiile șefului statului Klaus Iohannis, ale PNL-USR și ale instanței supreme cu privire la neconstituționalitatea unor aspecte cuprinse în Legea privind declasificarea unor documente, și anume desecretizarea hotărârii CSAT care a stat la baza protocoalelor cu SRI.

Judecătorii Curții Constituționale au decis, cu unanimitate de voturi, că decizia privind declasificarea hotărârii CSAT 17/2005 trebuia să fie făcută nu printr-un proiect de lege adoptat de către Parlament, ci printr-o hotărâre a Guvernului.