Patru comisii de specialitate ale Senatului ar putea adopta raport comun, în ședința de marți, asupra inițiativei privind declasificarea deciziei CSAT care a stat la baza protocoalelor cu SRI, după ce CCR a admis sesizările lui Klaus Iohannis, ale Opoziției și ÎCCJ la proiect, informează Mediafax.
 
Propunerea legislativă figurează pe ordinea de zi a ședinței comune de marți, ora 11.00, a Comisiilor juridică, pentru apărare, de constituționalitate și pentru administrație ale Senatului.

Pe 30 ianuarie, CCR a admis obiecțiile șefului statului Klaus Iohannis, ale PNL-USR și ale instanței supreme cu privire la neconstituționalitatea unor aspecte cuprinse în Legea privind declasificarea unor documente, și anume desecretizarea hotărârii CSAT care a stat la baza protocoalelor cu SRI.

Judecătorii Curții Constituționale au decis, cu unanimitate de voturi, că decizia privind declasificarea hotărârii CSAT 17/2005 trebuia să fie făcută nu printr-un proiect de lege adoptat de către Parlament, ci printr-o hotărâre a Guvernului.