ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Orădeanul George Lucian, pasionat de iahting, nave militare și zepeline, a apărut zilele trecute în mai multe publicații internaționale cu un proiect revoluționar, un super iaht-zepelin.

„Interesul a fost deosebit de ridicat. Peste 50 de publicații dintre cele mai mari ale lumii l-au publicat. Nu știu ce i-a fascinat pe ei atât de tare, dar a fost impresionant feedback-ul pe care l-am primit. Conceptul în sine pe care l-am creat este o viziune a mea, un proiect pe care l-am finalizat. Este un super iaht cu toate facilitățile la bord, care transportă și un dirijabil, un zepelin, care la rândul lui, are câteva facilități la bord. Cred că această combinație a fascinat lumea iahtingului, dar nu numai”, a declarat George Lucian pentru Agerpres.

Proiectul cu care și-a câștigat celebritatea este format dintr-un super iaht de 140 de metri denumit „Dare to dream” care are atașat un zepelin de 100 de metri umplut cu heliu, cu numele „Flying Diamond”. Acesta va sta atașat pe iaht atunci când nu va fi folosit și va avea propriul lui comandament cu echipaj și camere de locuit.

Proiectul a fost prezentat recent de CNN, Fox News, Yahoo News, Daily Mail, The Sun, revista Architectural Digest (AD) și zeci de alte publicații, inclusiv Monaco Reporter, orașul în care tânărul de 28 de ani lucrează înt-o mare firmă de asigurări pentru iahturi.

George Lucian s-a născut la Oradea, fiu al unei avocate căsătorite cu un om de afaceri, este absolvent al Universității Americane din Austria, locuiește în sudul Franței și lucrează în Principatul Monaco. Este fiul președintelui Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), orădeanul Ioan Lucian.