Controversatul proiect al legii vaccinării revine. Acesta va fi pus în dezbatere publică, la jumătatea lunii, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Victor Strâmbu, la o conferință de profil.

Apariția focarului de rujeolă din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, unde au fost confirmate 79 de cazuri este un nou argument pentru adoptarea acestui act normativ, a spus și președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila. 

România înregistrează, de la an la an, o reducere îngrijorătoare a ratei de vaccinare a copiilor și, din acest motiv, se lucrează la elaborarea unei legi care să impună părinților obligația de a-și vaccina copii, împotriva unora dintre cele mai periculoase boli contagioase - a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

”Vedeți ce se întâmplă în jurul nostru? Avem cazuri de difterie pentru prima dată chiar mortale, înregistrate în Europa, atât în 2015, cât și în 2016. Am avut cazuri de poliomielită în Ucraina, iar în România evoluează un focar epidemic undeva în centrul țării", a spus Rafila, citat de Radio România Actualități.

La rândul său, secretarul de stat în Minsterul Sănătății, Victor Strâmbu, spune că ministerul a inițiat și sprijină adoptarea acestui proiect de lege.

Primele detalii despre intenția autorităților de a face vaccinarea obligatorie, au apărut în presă la începutul anului. Cele zece vaccinuri incluse în schema națională, până la 14 ani, vor deveni obligatorii. Părinții vor fi despăgubiți dacă apar efecte adverse grave, dar și sancționați dacă refuză vaccinarea.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews