ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută!

În anul 2004, Päivi Räsänen, medic de profesie și mamă a cinci copii, și-a exprimat punctul de vedere cu privire la legalizarea căsătoriilor între persoanele de aelașii sex, citând un verset din biblie, motiv pentru care, recent, a fost pusă sub acuzare și riscă să primească o condamnare de până la doi ani, cu executare, notează Ziarul Național.

Nu pot accepta că exprimarea convingerilor mele religioase ar putea însemna închisoare. Nu mă consider vinovată pentru amenințarea, calomnierea sau insultarea cuiva. Afirmațiile mele s-au bazat pe învățăturile Bibliei despre căsătorie și sexualitate. Îmi voi apăra dreptul de a-mi mărturisi credința, astfel încât nimeni altcineva să nu fie privat de dreptul său la libertatea religioasă și de exprimare. Mențin punctul de vedere că exprimările mele sunt legale și nu ar trebui cenzurate. Nu îmi voi retracta punctul de vedere. Nu voi fi intimidată să-mi ascund credința! Cu cât creștinii păstrează tăcerea pe teme controversate, cu atât spațiul pentru libertatea de exprimare devine mai restrâns”, a declarat Räsänen, potrivit Ziarului Național

Päivi Räsänen se face vinovată de trei capete de acuzare, toate cu referire la atacarea drepturilor comunității LGBT, a anunțat procurorul general. Asta, în timp ce, „Libertatea de exprimare este una dintre pietrele de temelie ale democrației. Decizia procurorul general de a aduce aceste acuzații împotriva dr. Räsänen creează o cultură a fricii și a cenzurii. Este îngrijorător că astfel de cazuri devin prea frecvente în toată Europa. Dacă funcționarii publici dedicați, precum Päivi Räsänen, sunt acuzați penal pentru exprimarea convingerilor lor profunde, acest lucru creează un efect îngrozitor pentru dreptul tuturor de a se exprima liber”, precizează Paul Coleman, directorul executiv al Alliance Defending Freedom International, conform national.ro.

Räsänen este , de asemenea, membru al Parlamentului Finlandez din anul 1995 și, totodată, a ocupat funcția de președinte al Partidului Creștin Democrat și de cel al Ministerului de Interne al Finlandei.