ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mircea Diaconu, candidat independent în turul întâi al alegerilor prezidențiale, a luat o decizie privind cele circa 800.000 de voturi pe care le-a câștigat, în contextul în care deja unii candidați care nu au trecut mai departe au început să-și anunțe susținerea pentru lupta din turul doi, scrie Capital.

Mircea Diaconu, candidat independent în turul întâi al alegerilor prezidențiale, a vorbit, miercuri seară, la Antena 3, despre voturile primite de el și despre faptul că el nu le poate tranzacționa, pentru că nu îi aparțin. Diaconu spune că el a avut o altfel de abordare în campanie și a încercat să-i convingă pe oameni că funcția de președinte trebuie să fie de altă natură. Iar prin atitudinea care o arată acum Iohannis și Dăncilă, e foarte posibil ca cei doi să nu atragă o mare parte din cele 800.000 de voturi primite de Mircea Diaconu în turul întâi.

„Voturile care au fost pentru mine eu zic ca sunt alt gen de voturi, pledoaria mea a fost altfel, am încercat să conving că această funcție e de altă natură, nepolitică, nepartizană. Ele nu pot fi tranzacționate acum pe aceasta piață eminamente politică, ei se acuză reciproc ca partide, grupuri, persoane.
Celor care vor să tranzacționeze voturile primite de mine, eu le propun să stea liniștiți, că ele nu sunt de vânzare. (Cei care m-au votat – n.red.) Au votat că așa au vrut ei, pur și simplu, nu le-am cerut eu. Nu le dețin eu. Voturile pentru mine nu intră în piața asta, zic eu”, a declarat Mircea Diaconu pentru Antena 3.
 
Potrivit datelor finale furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, Mircea  Diaconu, care a fost sprijinit de ALDE și Pro România,  a obținut în primul tur al alegerilor prezidențiale 9,25%.

PMP a anunțat miercuri, prin  vocea purtătorului de cuvânt Mihai Neamțu, că formațiunea  îl va susține în turul doi al alegerilor prezidențiale pe Klaus Iohannis.