ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Universitatea București anunță că, începând cu 15 februarie, în cadrul universității, se vor desfășura seminarii privind egalitatea de gen, sub egida Rețelei CIVIS de Studii de Gen (CIVIS Gender Studies Network – GSN).

 Iată comunicatul Universității București:

„CIVIS anunță lansarea seminarelor de studii de gen, organizate de Rețeaua CIVIS de Studii de Gen

Rețeaua CIVIS de Studii de Gen (CIVIS Gender Studies Network – GSN) deschide seria seminarelor CIVIS de studii de gen (CIVIS gender studies lectures), menite să aducă împreună și să asigure vizibilitate cercetărilor din zona studiilor de gen din cadrul universităților membre CIVIS.

Seminarele, deschise întregii comunități CIVIS, se vor desfășura lunar în format online.

Primul eveniment, intitulat The Female Turn: How evolutionary science shifted perceptions about females, va avea loc miercuri, 15 februarie 2023, începând cu ora 17:00 (CET), și este susținut de conf. univ. dr. Malin Ah-King, cadru didactic la Universitatea Stockholm. Mai multe detalii despre subiectul seminarului și despre vorbitor sunt disponibile pe site-ul CIVIS, aici.

Următoarele seminare din serie programate până în vara anului 2023 vor avea loc astfel:

Miercuri, 15 martie 2023,începând cu ora 17:00 (CET): Dealing with disrespect: How women attribute experiences of unequal treatment, susținut de prof. Marion Müller, de la Universitatea Tübingen. Detalii suplimentare despre subiectul seminarului și despre vorbitor sunt disponibile pe site-ul CIVIS, aici

Miercuri, 26 aprilie 2023,începând cu ora 17:00 (CET): Growing Up Queer in Contemporary Greece: Tactics of Everyday Life, susținut de drd. Yulie Papadakou, de la Universitatea din Atena. Detalii suplimentare despre subiectul seminarului și despre vorbitor sunt disponibile pe site-ul CIVIS, aici.

Miercuri, 17 mai 2023,începând cu ora 17:00 (CET): Female Genital Mutilation or Modification? The socio-legal conundrums of the international zero-tolerance approach, susținut de conf. univ. dr. Sarah O’Neill, de la Universitatea din Bruxelles. Detalii suplimentare despre subiectul seminarului și despre vorbitor sunt disponibile pe site-ul CIVIS, aici.

Miercuri, 21 iunie 2023,începând cu ora 17:00 (CET): Women in American Studies: History of a Discipline from a Gender Perspective, susținut de prof. Ralph J. Poole, de la Universitatea din Salzburg. Detalii suplimentare despre subiectul seminarului și despre vorbitor sunt disponibile pe site-ul CIVIS, aici.

Toate seminarele sunt organizate online, prin intermediul platformei Zoom, și sunt găzduite de Minerva – Laboratorul de diversitate și inegalitate de gen din cadrul Universității Sapienza din Roma.

Pentru a primi link-ul de Zoom și codul de acces pentru fiecare eveniment, persoanele interesate sunt rugate să trimită email la adresa emil.edenborg@gender.su.se.

Mai multe informații despre programul seminarelor pot fi accesate pe pagina de evenimente CIVIS, aici.

CIVIS este o Alianță Universitară Europeană care reunește 11 universități membre: Aix-Marseille Université (Franța), Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena (Grecia), Universitatea din București (România), Université Libre de Bruxelles (Belgia), Universidad Autónoma de Madrid (Spania), Sapienza Università di Roma (Italia), Universitatea Stockholm (Suedia), Eberhard Karls Universität Tübingen (Germania), Universitatea din Glasgow (Marea Britanie), Universitatea Paris Lodron din Salzburg (Austria) și Universitatea din Lausanne (Elveția). Selectat de Comisia Europeană drept unul dintre primele 17 universități-pilot europene, CIVIS reunește aproximativ o jumătate de milion de studenți și peste 70 000 de membri ai personalului, inclusiv 37 400 de cadre universitare și cercetători.”