ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mijlocașul echipei Monaco, Mohamed Camara, a fost suspendat patru meciuri de către Liga Franceză de Fotbal (LFP) după ce a acoperit un mesaj anti-homofobie pe tricoul său într-un meci din Ligue 1, relatează Știripesurse.

Jucătorii echipei Monaco aveau pe tricouri simbolul "homophobie" (homofobie) cu o cruce roșie pe tricou în timpul ultimului meci din Ligue 1 al sezonului împotriva echipei Nantes, dar Camara, în vârstă de 24 de ani, a folosit bandă adezivă albă pentru a acoperi simbolul de pe tricoul său.

De asemenea, internaționalul malian nu a luat parte la fotografia de dinaintea meciului dintre jucătorii de la Monaco și cei de la Nantes, care au stat în fața unui banner de susținere a zilei internaționale împotriva homofobiei, bifobiei, interfobiei și transfobiei.

Camara a marcat un penalty în victoria cu 4-0 pentru Monaco, care a terminat pe locul doi în Ligue 1 în acest sezon - la nouă puncte în spatele campioanei Paris Saint-Germain.
 

Joi, LFP a confirmat că Camara va fi suspendat pentru patru meciuri.

Liga a spus într-o declarație: "După ce l-a audiat pe jucătorul Mohamed Camara și a luat act de refuzul său în timpul întâlnirii de a efectua una sau mai multe acțiuni de sensibilizare a luptei împotriva homofobiei, Comisia a decis să impună o suspendare de patru meciuri".

Decizia a fost luată la 10 zile după ce ministrul francez al sportului, Amelie Oudea-Castera, a cerut ca jucătorului să i se aplice "cele mai puternice sancțiuni".

"Este un comportament inacceptabil", a declarat Oudea-Castera pentru postul de radio francez RTL după meci. "Am avut ocazia de a spune Ligue de Football Professionnel (LFP) ce am crezut despre asta aseară și cred că un astfel de comportament trebuie să fie supus celor mai puternice sancțiuni împotriva jucătorului și a clubului care a permis acest lucru".

Clubul s-a dezis de gestul jucătorului

Directorul general al lui Monaco, Thiago Scuro, declarase după incident că clubul "susține acțiunea ligii" și a subliniat că l-a sunat pe directorul general al LFP, Arnaud Rouger, pentru a-și "cere scuze" în numele clubului.

"Mo a făcut acest lucru din motive religioase", a spus Scuro. "Este un subiect foarte sensibil la toate nivelurile, pentru că trebuie să respectăm și toate religiile. Dar, ca organizație, suntem foarte triști în legătură cu acest episod și vrem să precizăm că nu susținem acest lucru."

Adi Hutter, antrenorul principal al lui Monaco, a declarat după meci: "Aș vrea să spun că noi, ca și club, susținem operațiunea organizată de ligă. În ceea ce-l privește, a fost o inițiativă personală. Va exista o discuție internă cu el despre această situație. Nu voi face alte comentarii".