ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un cercetător de la Universitatea Malardalen (MDU) din Suedia susține că, în câteva decenii, speranța de viață a omului va crește până la 120 de ani datorită noilor tehnologii, precum inteligența artificială (IA), și a cunoștințelor dobândite în urma pandemiei de COVID-19, a relatat duminică televiziunea suedeză (SVT).

„Prognosticul nostru este o durată de viață între 100 și 120 de ani în aproximativ 50 de ani, cel puțin în țările dezvoltate”, a declarat pentru SVT Ignat Kulkov, cercetător la Universitatea Malardalen (MDU) din Suedia, potrivit stiripesurse.ro

Kulkov a făcut referire la concluziile unui studiu efectuat alături de colegii săi de la universități din Finlanda, Franța și Regatul Unit și publicat în jurnalul științific Futures.

„Din ce în ce mai mulți oameni vor purta dispozitive portabile pentru a-și monitoriza starea de sănătate. Aceste dispozitive vor fi conectate cu medici și spitale”, a spus Kulkov, adăugând că unii dintre acești senzori vor fi sub formă de implanturi.

Kulkov a mai spus că pandemia de COVID-19 a dus la o mai bună cunoaștere a modului în care poate fi realizată o monitorizare mai eficientă a virusurilor, în timp ce IA este deja utilizată pentru diagnosticarea mai rapidă a afecțiunilor și pentru a dezvolta noi tratamente.

„Schimbările climatice vor avea cea mai mare influență asupra sistemelor noastre de sănătate și asupra vieților noastre, nu doar în viitor, ci și în prezent"”, a mai spus el.