ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Virginie Joron, membră a Parlamentului European din partea formațiunii politice franceze Rassemblement National (RN, de dreapta), a depus pe 23 septembrie o propunere de rezoluție referitoare la instituirea unui Fond european de despăgubire a victimelor vaccinurilor Covid, potrivit paginii web a Parlamentului European. 

Sunt nominalizate toate cele 4 seruri Covid administrate în U.E.: cel de la Pfizer/BioNTech, cel de la Johnson&Johnson, cel de la ModeRNA și cel produs de AstraZeneca. Eurodeputata franceză citează efecte secundare precum tromboze, miocardite, pericardite, probleme dermatologice, ginecologice și decese.
 
O parte dintre efectele adverse ale vaccinurilor Covid, în ciuda reticenței și a mușamalizării, apar în baze de date și sisteme de raportare special create. Unul dintre acestea este EudraVigilance, sistemul european de raportare a reacțiilor adverse. Un alt portal pe care poate fi consultată baza de date europeană a raportărilor efectelor adverse indezirabile susceptibile a fi legate de utilizarea unor medicamente este adrreports.eu. Comitetul de Farmacovigilență pentru Evaluarea Riscurilor din cadrul Agenției Europene a Medicamentului (EMA) emite periodic actualizări privind siguranța unor produse precum vaccinul Comirnaty de la Pfizer/BioNTech, Vaxzevria de la AstraZeneca, SpikeVax de la ModeRNA și Janssen de la Johnson&Johnson. Nu doar instituțiile europene contabilizează reacțiile adverse ale medicamentelor, în general, și ale „vaccinurilor” Covid, în special, ci și foruri mondiale precum OMS. Acesta din urmă pune la dispoziție baza de date VigiAccess

Gestul euro-deputatei franceze e de o mare însemnătate, chiar dacă își va atinge sau nu finalitatea, fiindcă pune problema pentru prima dată la nivel înalt european a existenței reacțiilor adverse grave ale serurilor experimentale Covid și a necesității despăgubirii victimelor acestora. 
 
 

„Parlamentul European,

– având în vedere articolul 143 din Regulamentul său de procedură,

A. întrucât Agenția Europeană pentru Medicamente enumeră deja aproximativ un milion de cazuri de reacții adverse în urma injectării vaccinurilor împotriva COVID-19:

- 435 779 pentru vaccinul Pfizer BioNTech;

- 373 285 pentru vaccinul AstraZeneca;

- 117 243 pentru vaccinul Moderna;

- 27 694 pentru vaccinul Janssen[1];

B. întrucât aceste reacții adverse sunt uneori grave; întrucât, de exemplu, aproximativ 75 000 de persoane ar fi avut efecte neurologice grave după vaccinul Pfizer;

C. întrucât Agenția Europeană pentru Medicamente susține că, în Uniunea Europeană, vaccinurile împotriva COVID-19 au avut consecințe fatale pentru aproximativ 5 000 de persoane:

- 4 198 în cazul vaccinului Pfizer[2];

- 1 053 în cazul vaccinului AstraZeneca;

- 392 în cazul vaccinului Moderna;

- 138 în cazul vaccinului Janssen;

D. întrucât Comisia Europeană a negociat contractele de achiziție și nu a dorit ca laboratoarele farmaceutice să își asume răspunderea; întrucât deputații în Parlamentul European nu au avut acces la contracte în timpul negocierilor,

1. invită Comisia să instituie un fond de despăgubire a victimelor vaccinurilor împotriva COVID-19;

2. încredințează Președintelui sarcina de a transmite prezenta rezoluție Comisiei și statelor membre”, se arată în Propunerea de rezoluție a Parlamentului European referitoare la instituirea unui Fond european de despăgubire a victimelor vaccinurilor Covid, inițiate de eurodeputata franceză Virginie Joron.
 
Este interesant de urmărit ce soartă va avea această propunere și, în cazul adoptării ei, din ce fonduri vor fi despăgubite victimele vaccinurilor Covid, având în vedere că producătorii acestora au fost exonerați de răspundere atât ei, cât și guvernele țărilor care au făcut precomenzi de seruri Covid, după cum a agreat Comisia Europeană. Aceeași Comisie a cărei șefă, Ursula von der Leyen, este anchetată de avocatul poporului la nivel UE pentru contractarea a 1,8 miliarde de doze de la Pfizer din banii contribuabililor, după ce timp de o lună a schimbat mesaje private cu șeful companiei Pfizer, Albert Bourla.