ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un proiect de lege propus în Senatul statului Maryland ar permite ca bebelușii să fie lăsați să moară în perioada primelor 28 de zile de la naștere, susține un avocat pro-viață, potrivit LifeSiteNews

Proiectul de lege nr. 669 al Senatului mai este cunoscut și sub numele de Legea din 2022 privind libertatea persoanei însărcinate, iar folosirea cuvântului „persoană” în loc de „femeie” nu este singura problemă în legătură cu această propunere legislativă, inițiată de senatorul democrat William Smith și programată a fi dezbătută în data de 15 martie.

„Proiectul de lege propune, de asemenea, o revizuire a statutului de omucidere fetală/omor prin imprudență, care ar bloca investigarea deceselor infantile care nu au legătură cu avortul”, a scris Olivia Summers, avocatul Centrului American pentru Drept și Justiție (ACLJ), în analiza sa. 

Aceasta, pentru că legislația interzice anchetele și urmăririle penale în cazul femeilor și al cadrelor medicale pentru „omisiunea de a acționa” în legătură cu un „deces perinatal”.

„Cu alte cuvinte, un copil născut viu și sănătos ar putea fi abandonat și lăsat să moară de foame sau de frig”, a scris Summers, „și nu se poate face nimic pentru a-i pedepsi pe cei care au contribuit la această moarte crudă”.

Ea a precizat că limbajul folosit este neclar, astfel încât legea ar putea fi interpretată ca „împiedicând investigațiile privind decesul bebelușilor timp de cel puțin șapte zile DUPĂ nașterea lor, și s-ar putea aplica și la bebeluși de chiar patru săptămâni!”.

Codul din Maryland nu definește termenul „perinatal”, a spus Summers. O lege din 2020 definește „îngrijirea perinatală” ca fiind „acordarea de îngrijiri în timpul sarcinii, travaliului, nașterii, precum și în perioada postpartum și neonatală”.

O definiție oferită de MedicineNet, un site web deținut de WebMD, definește această perioadă ca fiind cuprinsă între „săptămâna 20-28 de gestație” și „săptămâna 1-4 de la naștere”.

Summers, de la ACLJ, a remarcat în analiza sa că statul are deja o lege a adăpostului sigur, care le permite părinților să lase un nou-născut în grija unui adult responsabil fără teama de a fi urmăriți penal.  

„În conformitate cu legea adăpostului sigur, un părinte aflat într-o situație dificilă, care nu poate sau nu dorește să aibă grijă de copilul său, poate renunța fără probleme la custodia acestuia, fără a fi nevoit să dea explicații”, arată Departamentul de Servicii Umane din Maryland. „Nou-născuții pot fi lăsați în spital sau la secțiile de poliție”. 

„Nu există absolut niciun motiv care să justifice încercarea Senatului din Maryland, prin proiectul de lege 669, de a împiedica investigarea unei persoane care își lasă copilul să moară”, a declarat Summers. „Acest proiect de lege nu face decât să evidențieze și mai mult lipsa totală de preocupare a susținătorilor avortului față de o ființă umană nevinovată.”

„Dacă doresc, într-adevăr, să protejeze viața și femeile, legiuitorii ar putea pur și simplu să prelungească perioada de timp prevăzută deja de legea adăpostului sigur”, a spus ea.