ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Steagul Ținutului Secuiesc nu poate fi arborat alături de drapelul României și imnul de stat trebuie intonat în școli și la toate competițiile sportive. Așa prevede un act normativ, semnat de  60 de parlamentari care vor ca  simbolurile de stat să fie respectate.

60 de parlamentari au inițiat o lege care  prevede ca imnul să fie difuzat de toate televiziunile la începutul și sfârșitul programului, iar elevii să înceapă cursurile cu intonarea acestuia. Autorii legii susțin că este obligatoriu ca toți copiii să cunoască și să respecte simbolurile naționale.

„Este absolut normal, în școala să învețe, să cunoască importanța imnului care ne definește ca națiune”, spune Petru Movilă, deputat independent.

Proiectul prevede de asemenea că imnul trebuie intonat la toate competițiile sportive fie că sunt de nivel local, național sau internațional. În acest moment se intonează doar la cele internaționale, informează digi24.ro.

Legea obligă toate televiziunile, și pe cea publică dar și pe cele private să difuzeze intonarea imnului național la începutul emisiei și la terminarea ei. 

De asemenea, propunerea reglementează și modul în care poate fi arborat drapelul național și alte steaguri. Ideea a plecat de la scandalurile stârnite de arborarea drapelului Ținutului Secuiesc.

„Legea interzice arborarea alături de drapelul României al drapelului unui stat nerecunoscut de țara noastră sau a drapelului unei regiuni naționale, regiuni care militează pentru segregare teritorială”.