ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciul de Protecție a Copilului din Norvegia, Barnevernet, face primele declarații publice în cazul familiei Bodnariu. Norvegienii susțin că nu motivele religioase ar fi stat la baza luării celor cinci copii de lângă părinți și că legislația țării se bazează "pe interesul copilului".

Într-un interviu acordat Ziare.com., Serviciul de Protecție a Copilului din Norvegia, Barnevernet, a transmis că, "potrivit prevederilor legale (Norwegian Children's Act), motivele religioase nu pot sta la baza plasarii un custodie a unui copil".

"Legislația norvegiană se bazează pe interesul copilului. Convenția pe Drepturile Copilului este cel mai răspândit tratat pentru drepturile umane ratificat din istorie, și Norvegia a ratificat Conventia in 1991.

Cazurile de protecție a copilului trebuie rezolvate în concordanță cu legislația norvegiană. Norvegia are încorporată în legile sale Convenția ONU privind drepturile Copilului. Convenția ONU subliniază că statul în care se află copilul are datoria de a proteja copilul în concordanță cu legislația națională. Actul norvegian pentru protecția copilului (CWA) subliniază această responsabilitate. (...) CWA se aplică tuturor copiilor din Norvegia, indiferent de statutul lor rezidențial, de naționalitate sau de cetățenie", precizează reprezentanții norvegienii de la Barnevernet pentru ziare.com.

Instituția susține, de asemenea, că un copil nu va fi separat de familie dacă părinții iau măsuri voluntare ce „pot oferi condiții satisfăcătoare pentru copil”.