ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe organizații ale producătorilor agricoli și ale lucrătorilor în agricultură au organizat azi o manifestație în Piața Victoriei, în semn de protest față de măsura autorităților de închidere a piețelor alimentare care funcționau în locații acoperite, au transmis organizatorii într-un comunicat, conform Agerpres.

La protestul din fața sediului Guvernului și-au anunțat participarea reprezentanți ai organizațiilor Uniunea Salvăm Țăranul Român, Asociația Eco Ruralis, Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt, Asociația Fermierilor Utilizatori De Automate De Lapte Crud din România, Federația Asociațiilor Apicole din România - ROMAPIS, Federația Sindicatelor Democratice din Agricultură, Federația Națională a Lucrătorilor, Federația Uniunea Producătorilor Agricoli și Organizațiilor Interprofesionale, Cooperativa Agricolă Legume de Glodeanu Sărat, Cooperativa Agricolă Roșiori de Ialomița, Asociația Femeilor din Mediul Rural Olt și Asociația Legum-Ro-Fruct Sud-Vest Oltenia.

Revendicările producătorilor și lucrătorilor agricoli sunt: revizuirea Hotărârii de Guvern nr. 935/2020 publicată în Monitorul Oficial din 06.11.2020, precum și sprijinul Guvernului și al autorităților locale pentru menținerea deschisă a tuturor piețelor, halelor agroalimentare și târgurilor locale, închise sau deschise, permanente sau temporare, private sau publice, în condiții îmbunătățite de siguranță sanitară pentru prevenirea transmiterii virusului SARS-COV-2, așa cum se întâmplă în toate țările din Uniunea Europeană; sprijinirea urgentă și strategică a pieței locale și a lanțurilor scurte alimentare în condiții de siguranță pentru sănătatea publică, inclusiv compensarea pierderilor suferite de țărani și micii producători afectați de închiderea piețelor din spații închise, stabilite de comun acord prin consultarea cu asociațiile de mici producători; accesul la piață pentru micii producători; respectarea obligațiilor internaționale pentru drepturile omului în sectorul agroalimentar; participarea țăranilor și a micilor producători la luarea deciziilor și dialog permanent cu autoritățile la nivel central, mai informează sursa citată.

Sursa video: Razboiul Informational