ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fermierii din regiunea Flandra, situată în nordul Belgiei, au intrat vineri cu mii de tractoare în Bruxelles, în semn de protest față de un nou plan al guvernului regional de limitare a emisiilor de azot, transmite Reuters.

Poliția a estimat la 2.700 numărul de tractoare care au împânzit străzile din Bruxelles. Multe dintre ele erau decorate cu pancarte mari care reflectau furia fermierilor.

Organizațiile agricole au afirmat într-o declarație comună că acordul privind azotul, în forma actuală, "va provoca un carnagiu socio-economic". Acestea au dorit ca acordul să reflecte mai bine perspectivele de viitor pentru sectorul agricol.

"Suntem cu toții convinși că ceva trebuie să se schimbe în ceea ce privește azotul, dar sectorul agricol nu ar trebui să fie tratat diferit față de sectorul industrial", a declarat protestatarul Leen Engelen, referindu-se la unul dintre punctele disputate din proiectul de lege.

Mulți dintre cei care au venit să protesteze vineri la Bruxelles sunt de aceeași părere.

"Sectorul nostru face deja multe eforturi și este dispus să facă și el la fel, dar (guvernul) așteaptă din ce în ce mai mult de la noi, în timp ce sectorul industrial se extinde și el", a declarat Liesje Van Loon, care deține o fermă de capre.

VIDEO: