ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva persoane, majoritatea purtând mască și agitând steaguri tricolore, s-au adunat, duminică, în Piața Victoriei din Timișoara, pentru a protesta față de obligativitatea portului măștii în spații publice.

De asemenea, un alt obiect al protestului l-a constituit campania de vaccinare, care a început, duminică, în România, în cele 10 centre constituite în acest sens în spitalele din linia întâi.


Vaccinarea anti-COVID este voluntară, conform autorităților din România, însă asta n-a constituit un argument pentru cetățeanul cu microfon, care a aruncat blamul asupra vaccinării, în general, și asupra sectorului farmaceutic, în special:

 "Vin vaccinuri făcute ca pentru lumea a treia și când să răspundă producătorul, acesta nu răspunde. Păi ce, noi suntem cobaii lor? Înainte, o să spuneți, pe vremea lui Ceaușescu, toată lumea era vaccinată. E adevărat, dar România nu era atunci supusă de Big Farma și nici nu devenise colonie semi-occidentală sau semi-americană", a spus el.

"O singură moarte ar fi trebuit să fie de ajuns pentru a împiedica vaccinul să intre pe piață", a opinat animatorul mitingului, adăugând că, în SUA, ar fi "zeci de oameni paralizați" în urma administrării vaccinului dar presa, care reflectă "doar ce vrea guvernul", nu relatează nimic despre asta.

Pe paginile de Facebook ale presei locale, care a relatat evenimentul, opiniile sunt împărțite. Unii comentatori îi laudă pe participanți pentru că "au curaj să spună adevărul", alții îi acuză de propagandă falsă.