ACTUALIZARE 16 decembrie, ora 19:30 Ca urmare a desfășurării mitingului transportatorilor de joi, 17 decembrie, Regia Autonomă de Transport București va reorganiza circulația mijloacelor de transport din zonă, anunță regia într-un comunicat.

Astfel, linia 300 va funcționa pe traseul de bază între terminalul Nicolae Bălcescu și intersecția Bd. Lascăr Catargiu/Bd. Gheorghe Manu, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Bd. Gheorghe Manu, Str. Occidentului, Str. Buzești, Bd. Ion Mihalache, urmând apoi traseul obișnuit.

Linia 381 va funcționa pe un traseu scurtat, între Piața Reșița și Piața Romană.

Linia 783 va funcționa pe un traseu modificat pe sensul spre Piața Unirii, de la Piața Arcul de Triumf, pe Bd. C-tin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascar Catargiu, apoi traseul de bază. Circulația autobuzelor pe sensul spre Aeroportul Henri Cuandă se va desfășura normal.

Știrea inițială

Primăria Municipiului București anunță, într-un comunicat, condițiile în care joi, 17 decembrie, se va desfășura în Capitala un amplu protest al transportatorilor.


Astfel, s-a stabilit ca la manifestație vor participa maxim 6000-7000 de autovehicule (față de 10.000 cât se solicitase inițial), cu obligația de a se încadra în perimetrul stabilit pentru organizarea manifestației: Piata Victoriei, până la ocuparea perimetrului delimitat de: prelungirea b-dul Aviatorilor, Șoseaua Kiseleff, b-dul Ion Mihalache, strada Buzești, Calea Victoriei, intersecția b-dul Lascar Catargiu cu b-dul Iancu de Hunedoara, cu păstrarea unei zone de siguranță de lățime de 1.5 metri, pe aliniamentul cuprins între intersecția strada Paris cu b-dul Aviatorilor și intersecția b-dul Lascăr Catargiu cu b-dul Iancu de Hunedoara.

În dimineața zilei de joi, începând cu ora 5:00 se va restricționa traficul rutier pe Șoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piața Victoriei, respectiv Șoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piața Presei Libere (zona Centrală-Mediană, gradual, în funcție de sosirea participanților), permițându-se permanent circulația pe ambele sensuri ale străzii Arh. Ion Mincu; În cazul în care va fi necesar se va restricționa traficul și pe strada Paris și breteaua care leaga b-dul Iancu de Hunedoara de Piața Victoriei.

Circulația în Piața Victoriei va fi resistematizată începând cu ora 5:00, prin asigurarea traficului rutier pe doua benzi de circulație pe sens, în fața Guvernului României, între B-dul Aviatorilor și Calea Victoriei, respectiv B-dul Lascăr Catargiu, asigurându-se circulația pe Calea Victoriei, b-dul Ion Mihalache, strada Buzești și b-dul Lascăr Catargiu.

Protestul va avea loc joi, 17 decembrie, între orele 9:30-15:00, în Piața Victoriei. Între orele 5:00 și 7:00 va avea loc afluirea participanților din afara Bucureștiului, iar între orele 7:00-9:30 a celorlalți participanți. Protestatarii vor elibera zona între orele 15:00-17:00.

Toate restricțiile se vor aplica până la terminarea activităților aferente mitingului, dar nu mai târziu de ora 17:00.

Acțiunea de protest este inițiată de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, Federația Operatorilor Romani de Transport, Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2002, Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale, Asociația Națională a Transportatorilor și Taximetriștilor Independenți și Asociația Operatorilor de Transport Rutier A.P.U.L.U.M, care solicită intervenția autorităților pentru un cost al primei RCA suportabil de către transportatori, în condițiile în care tariful RCA a ajuns să crească cu peste 300% în ultimele 6 luni pentru activitatea de transport persoane și transport marfă, inclusiv taxi.

Foto: digi24


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews