ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de britanici au mărșăluit sâmbătă prin centrul Londrei, într-un protest imens, la care au cerut interzicerea pașapoartelor de vaccinare, informează the Daily Mail.

Mii de demonstranți britanici au umplut străzile capitalei în cursul zilei de sâmbătă, ținând în mâini steaguri și pancarte cu sloganuri precum: „Fără noua normalitate!”, „Nu, pașaportelor de vaccinare!”, „Noi nu consimțim!”, „Treziți-vă și mirosiți tirania!”, „Covid este o farsă!”, „Guvernul vă minte!”, „Hey, Boris, lasă-ne copiii în pace!”, „Nu vom fi reduși la tăcere!”.

Întrebați fiind care este motivul prezenței lor la protest, participanții au avut răspunsuri precum: „Sunt aici pentru a opri tirania, genocidul, controlul, otrăvirea prin vaccinuri, pentru viitorul copiilor, pentru adevăr, pentru a-i trezi pe oameni” sau „Sunt clar împotriva vaccinului (Covid). Nu sunt antivaccinistă - am fost vaccinată anterior, la fel și copiii mei - dar acesta nu este un vaccin. Nu o să-l accept nici pentru mine, nici pentru copiii mei. Suntem, practic, parte a unui experiment.”
 
Deși protestul a fost apolitic, cu manifestanții s-au solidarizat și doi candidați la primăria Londrei: Piers Corbyn și Laurence Fox. 

Protestul a izbucnit în urma discuțiilor purtate de guvernul britanic despre introducerea „certificatelor privind statusul Covid” care să condiționeze revenirea la normalitate de vaccinare. Aceste instrumente de șantaj și control sunt criticate chiar și de unii parlamentari din tabăra lui Boris Johnson (conservatori), care le denunță drept „intruzive, costisitoare și nenecesare”.

Mai mult, o organizație pentru apărarea egalității în drepturi a avertizat în aprilie guvernul britanic că pașapoartele de vaccinare sunt nelegale și scindează societatea.