Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință cheamă la protest împotriva așa zisei „strategii naționale de educație parentală 2018-2025” pusă recent în dezbatere de Ministerul Educației, anunță aceasta pe Facebook.

Redăm apelul Frăției Ortodoxe: 


„Vă îndemnăm să vă alăturați la protestul din fața clădirii Guvernului României, în Piața Victoriei.
 
Prin această lege se urmărește distrugerea oricărei forme de firesc și normalitate. Se dorește reeducarea societății pentru instaurarea tuturor devierilor și pedepsirea celor care apără valorile. 
Pentru ca Răul să triumfe este de ajuns ca oamenii buni să nu facă nimic!

Vă așteptăm cu drag la protest!”

 
Reacția vehementă a opiniei publice după propunerea de „Stragegie Națională de Educație Parentală” publicată pe site-ul MEN pare să fi dat rezultate.

La câteva zile după ce mii de români, dar și numeroase asociații, și-au exprimat opinia negativă față de ceea ce a fost perceput drept o „tentativă de reeducare” a părinților, documentul în cauză a dispărut de pe siteul Ministerului Educației Naționale. De altfel, mii de cetățeni au trimis un email către Minister folosind modelul de sesizare pus la dispoziție de ActiveNews.

Unul din multele paragrafe care  îngrijorează  este Paragraful #46.3 (Pagina 19). El cere o educație parentala centrata pe "stimularea interesului pentru o noua cultura familiala si pe ideea de incluziune sociala ... promovarea drepturilor omului, respectul pentru diversitate si incurajarea activa a egalitatii de gen". Asta da de inteles ca in Romania va fi instituita o "noua cultura familiala" care sa promoveze valorile seculare. Re-educarea parintilor in ce inseamna a fi parinte include si folosirea parintilor pentru a transmite copiilor valorile si obiectivele statului secular si a secularismului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews