Zeci de oameni participă, duminică, la un protest în Piața Revoluției, în fața MAI, de ziua Alexandrei Măceșanu,  care azi împlinește 16 ani. Oamenii au spus că au venit să protesteze față de modul în care se anchetează presupusele crime de la Caracal, dar și pentru a aduce flori pentru fata dispărută, potrivit Mediafax.

Protestatarii au adus flori pentru Alexandra, baloane și bomboane. Ei au avut și fotografii cu Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, cele două fete care au dispărut după ce au fost luate la ocazie de Gheorghe Dincă, precum și pancarte pe care au scris „Jos corupția din Olt, justiția, procuratura, poliția. Alexandra este și copilul nostru”.
 
„Am venit în calitate de mamă și de profesor, ca un manifest, ca o cerere fără număr de înregistrare către instituțiile statului să se reformeze, să își mărească și capacitatea instituțională, să își aleagă mai bine oamenii, să elimine corupția, dezinteresul, incompetența, pentru că e în joc viața copiilor noștri. Mi se pare cel mai oribil lucru, că nu suntem în siguranță și mai ales copiii noștri nu sunt în siguranță, iar instituțiile statului sunt în continuare putrede”, a spus Mihaela, o profesoară de 53 de ani care participă la protestul din Piața Revoluției.

Un bărbat a spus că protestează pentru că își dorește ca autoritățile să ia în calcul că Alexandra trăiește.
 
De altfel, cei adunați în Piața Revoluției i-au cântat Alexandrei „La mulți ani”, pentru că ei spun că sunt convinși că fata este în viață.

Protestul a fost organizat pe Facebook de unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănașu.

„Ne vedem la ora 18.00 în fața MAI cu mic cu mare pentru a ne apăra dreptul la viață și pentru a-i spune Alexandrei La Mulți Ani. Nu strică să aducem și o floare pentru că așa cum s-a descris chiar ea la 112 este o domnișoară. Astăzi (duminică – n.r.) împlinește 16 ani! După 8 săptămâni nimeni nu știe unde este și autoritățile sunt neputincioase sau complice. Oricine are un mesaj pentru Alexandra, pentru procurorii care anchetează sau polițiști îi așteptăm în Piața Revoluției!”, a scris Cumpănașu.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews