O nouă acțiune de protest în semn de solidaritate cu medicul român Camelia Smicală, ai cărei copii au fost luați de lângă ea de Barnevernetul finlandez, s-a desfășurat vineri la București. 

Sute  de persoane au protestat, vineri, în centrul Bucureștiului, în fața sediului Ambasadei Finlandei, după care a umat un marș spre sediul Ministerului Afacerilor Externe și, în final, spre sediul Guvernului României, încercând să convingă autoritățile române și finlandeze să se sensibilizeze în cazul familiei Smicală. Participanții la protest au cerut ca autoritățile de la București să negocieze cu cele ale Finlandei pentru a obține aducerea în România a celor doi copii minori și plasarea lor sub tutela mamei.

În exclusivitate pentru Active News, Elena Sechila,președintele Asociației „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”  a declarat:

”Mai multe asociații și reprezentanți ai spațiului civic românesc s-au adunat astăzi în sprijinul familiei Smicală, în sprijinul doamnei Camelia Smicală care de aproximativ trei ani trăiește o tragedie: guvernul  statului finlandez i-a răpit copiii – pentru că este un act de răpire până la urmă. 
Ne-am adunat pentru ca să protestăm față de acest abuz inuman al statului finlandez și pentru a da un imbold reprezentanților Statului român, Ministerului Afacerilor Externe, de a face ceva, de a lua poziție, de a lua atitudine, de a arăta măcar că încearcă să remedieze această situație, să-i aducă pe copiii doamnei Smicală acasă.”.

Organizatorii acțiunii de protest de vineri au anunțat că această inițiativă a aparținut grupărilor ”Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" și ”Noua dreaptă”.

Într-un mesaj postat de româncă în luna ianuarie  aceasta spunea că acum este cercetată penal, după o plângere a soțului, pentrtu că a îndrăznit să pună poze cu copiii pe Facebook.  Camelia Smicală spunea că deși a cerut azil politic în România, i s-a adus la cunoștință că nu îl poate obține decât dacă vine în România. Lucru imposibil, explică Smicală, în condițiile în care cei doi copii ținuți abuziv de statul finlandez nu au niciun act.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.