ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: Comisia pentru Agricultură este înconjurată. VIDEO:

 
Situație explozivă la Bruxelles, cu incidente în mai multe zone din Cartierul European. Fermierii au trecut cu tractoarele peste blocadele forțelor de ordine și au dat dat foc la cauciucuri și baloți de paie.
 
 
Peste 100 de tractoare au sosit astăzi la Bruxelles, în timp ce miniștrii agriculturii s-au întâlnit pentru a discuta despre obligațiile verzi ale noii Politici Agricole Comune.
 

Polițiști în echipament antirevoltă au patrulat langă barierele instalate în apropierea sediului și au tras cu tunuri de apă pentru a stinge flăcările.
 

Demonstranții cer ca UE să ia măsuri în ceea ce privește produsele ieftine din supermarketuri, importurile cu costuri reduse și normele de mediu care, potrivit agricultorilor, pun prea multă presiune asupra sectorului agricol.

Fermierii susțin că permiterea importurilor ieftine pune presiune asupra agriculturii UE, care nu poate concura cu alte țări cu reglementări de mediu mai permisive.

Asociația de fermieri European Coordination Via Campesina a declarat că UE nu a făcut suficient pentru a răspunde cererilor. De asemenea, asociațiile agricole belgiene, germane, olandeze și franceze și-au chemat membrii să se alăture protestului.