ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un avion care trăgea după sine pe cer mesajul publicitar „White lives matter Burnley!” a zburat luni deasupra și în jurul stadionului Etihad timp de jumătate de oră, făcându-și apariția chiar înainte de startul partidei dintre FC Manchester City și FC Burnley. Doi fani ai celor de la Burnley s-au ocupat de închirierea avionului și de strângerea de fonduri dintr-un întreg grup online de susținători, potrivit Mediafax.
             
Avionul care ducea bannerul „Viețile albilor contează” a trecut deasupra stadionului Etihad chiar în momentul în care jucătorii și-au ocupat pozițiile pentru startul partidei.

Un fan al celor de la Burnley, Jake Hepple, a revendicat gestul pe contul său de Facebook: „Vreau ca la acest moment să-mi cer scuze... nimănui! A ajuns să fie rasism să spui că viețile albilor contează!”. Ulterior, contul său de socializare a fost dezactivat.
 
O altă persoană a creat un grup pe WhatsApp unde s-a făcut strângerea de fonduri necesare pentru închirierea avionului. Ambii suporteri sunt în prezent cercetați de Poliție din cauză că demersul lor i-a isterizat pe fanii mișcării „Black lives matter”, care se pretind a fi anti-rasiști, dar care au organizat în ultimele săptămâni proteste violente și vandalizări de monumente istorice în mai multe state din UE și SUA.

Aparatul a zburat în jurul arenei Manchester City timp de jumătate de oră, pentru ca la ora 22:30 să aterizeze pe aeroportul din Blackpool. Reprezentanții aerobazei s-au grăbit să anunțe că vor opri zborurile cu bannere în urma incidentului.
 
Manchester City a câștigat partida cu 5-0 și s-a apropiat la 20 de puncte de liderul din Premier League, FC Liverpool. În etapa următoare, Manchester City o va întâlni pe Chelsea, în timp ce Burnley va juca joi împotriva lui Watford.