Aproximativ 1.000 de localnici protestează miercuri în centrul orașului Caracal, revoltați de acțiunile anchetatorilor din ultimele zile  și bâlbâielile care se țin lanț în tragedia de la Caracal. ”Alexandra a sunat, nimeni nu a acționat” și „Vreau să trăiesc”, strigă tinerii care participă la protest, informează Mediafax.

Protestatarii s-au adunat în fața Poliției din Caracal, mulți având steaguri și afișe cu mesaje precum „Stop minciunilor și corupției”, „Rușine procurorului Popescu Lucian” sau „Vei rămâne o legendă”.
Oamenii strigă „Alexandra a sunat, nimeni nu a acționat”, „Vreau să trăiesc”, „Rușine”, „Luiza”, „Alexandra”, „Vrem dreptate” și ”moarte pentru moarte”.

Protestatarii s-au declarat nemulțumiți de felul în care merge ancheta.

„Nu mai știm ce să credem. După atâtea zvonuri și atâtea dovezi, care se răspândesc prin orașe, ne îngrozesc tot mai tare. Iar la sfârșit, atoritățile vin și declară că nu au nicio dovadă! Eu vreau să știu tot, dar și întreaga națiune vrea să afle tot. Sunt sigură că ăsta nu a acționat singur.Nu este atât de inteligent să acționeze de unul singur", a declarat profesoara de Limba Engleză a Alexandrei.

Procurorul-șef DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat miercuri că Direcția nu are în acest moment nici măcar rezultate preliminare referitoare la fragmentele osoase ridicate de la casa lui Gheorghe Dincă, astfel că informațiile apărute în spațiul public nu sunt confirmate. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews