ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva zeci de persoane au protestat împotriva privatizării programelor de sănătate publică, marți seară, în fața Ministerului Sănătății. Demersul vine după ce Guvernul a adoptat, marți, proiectul de Ordonanță de Urgență prin care serviciile medicale din cadrul programelor naționale de sănătate curative, care sunt suportate din Fondul Unic de Asigurări Sociale, se pot derula atât prin furnizori publici, cât și prin furnizori privați, informează Știri pe Surse

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică o ordonanță prin care spitalele și clinicile private vor putea accesa oricând fonduri bugetare cuprinse în programele de sănătate. În prezent, acestea puteau implementa programe de sănătate doar dacă era depășită capacitatea furnizorilor de stat.

„Prin proiectul de act normativ se propune ca serviciile medicale din cadrul programelor naționale de sănătate curative, care se suportă din bugetul Fondului național unic de Asigurări Sociale de Sănătate, să se deruleze în mod unitar, atât prin furnizori publici, cât și prin furnizori privați, în mod similar cu reglementarea privind furnizorii privați de medicamente și dispozitive medicale. Astfel, se asigură accesul imediat al pacienților la tratament în cadrul programelor naționale de sănătate curative și, funcție de opțiunea acestora, prin furnizorii care sunt autorizați și evaluați și care au încheiat contracte de furnizare de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate”, se arată în expunerea de motive a proiectului de ordonanță care modifică Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Conform legii din 2006, furnizorii privați de servicii medicale puteau implementa programe de sănătate ale statului doar atunci când era depășită capacitatea furnizorilor publici.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews