ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni a fost ultima zi în care școlile publice din New York au găzduit clinici de vaccinare COVID-19 pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, iar la o școală din Staten Island, zeci de părinți și alți cetățeni au manifestat împotriva inițiativei, exprimându-și în același timp teama că elevii vor fi următorii care se vor confrunta cu un ordin de vaccinare, informează SILive.com.

„Știm ce urmează și aceasta poate fi cea mai importantă luptă pe care oricare dintre noi decide să o ducă. Am fost avertizați de mai bine de un an că vor veni după copii”, a declarat Danny Presti, unul dintre organizatorii mitingului.

Presti este managerul localului Mac's Public House și a jucat un rol important în mișcarea împotriva vaccinării obligatorii din district.
 
Primarul Bill de Blasio a anunțat la începutul acestei luni că școlile publice din oraș care deservesc elevi cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani - școli primare și gimnaziale - vor găzdui clinici de vaccinare în perioada 8 - 15 noiembrie. 

De Blasio a precizat că, până luni, 15 noiembrie, 22.500 de doze de vaccin au fost administrate în școli copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.
 
Școala „nu ar trebui să fie o instituție medicală”
 
Mama Faith Smith și-a dus la miting cei trei copii, care au declarat că se află acolo pentru a cere „libertate medicală pentru toți”.
 
Ingrid Romero, o profesoară care se află în concediu fără plată din cauză că nu s-a vaccinat, a amintit că școala este un loc în care se învață, se socializează și se petrece timp cu prietenii și profesorii și că „nu ar trebui să fie o instituție medicală”.
 
„Ar trebui să își ducă copiii la medicul de familie, ca în cazul oricărui alt vaccin; ei oferă stimulente, fac atât de multe. De ce? De ce fac asta?” a întrebat Romero.

Orașul New York va încerca să impună obligativitatea vaccinării și la copii, cred activiștii
 
Un părinte care își lăsa copilul la școală a strigat la protestatari să plece, spunându-le că se află în „locul și la momentul nepotrivit”.
 
Cu toate acestea, unul dintre organizatorii protestului a atras atenția că, deși mulți părinți au încredere în școală, nu conducerea acesteia ia astfel de decizii, ele venind de mai sus. Iar atunci și acei părinți vor ieși în stradă, pentru că nu vor mai avea de ales decât să se conformeze cerinței sau să facă școală cu copiii lor de acasă.
VIDEO de la protest: