ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de sportivi au protestat joi în fața sediului Ministerului Sportului. Au adus steaguri, goarne și eșarfe în culorile drapelului României și i-au cerut demisia ministrului Sportului, Eduard Novak, scrie RTV. 

De asemenea, Sindicatul Național Sport și Tineret a lansat un mesaj prin care cere intervenția Premierului:

„SNST solicită măsuri imediate din partea Guvernului României pentru soluționarea problemelor din domeniile noastre de activitate. De asemenea, cerem intervenția personală a Premierului Nicolae Ciucă pentru deblocarea reorganizării Ministerului Sportului, proces suspendat de peste un an, dar și înlăturarea celor care, prin ilegalitățile semnalate public în ultima perioadă, aduc prejudicii bugetului destinat Sportului.

S-au acumulat prea multe nemulțumiri, inechități și încălcări ale drepturilor celor care muncesc și își desfășoară activitatea în Sport, tot mai mulți sportivi, anrenori, salariați, chiar și părinți ai sportivilor sunt sfidați, jigniți, ignorați și furați de actualul ministru, tot mai multe voci din Parlamentul României, Federațiile Sportive Naționale, COSR, unitățile și bazele sportive, dar și din presă, spun că în Ministerul Sportului domnește incompetența, dezastrul și hoția iar această stare de lucruri nu mai poate continua!”, a transmis Sindicatul Național Sport și Tineret.

Mesajele însă, nu se opresc aici, și Președintele Asociației Junior SPORT, Beatrice Mercado a lansat o scrisoare prin care îi cere demisia ministrului Eduard Novak:

„Domnule ministru-neministru, ci doar un sportiv nelegitimat care si a anuntat participarea la JO de la Paris, dar are renta viagera a unui sportiv retras din activitate, care insa se antreneaza in biroul de ministru... Lasa oamenii sa faca ce vor, ce simt. Termina cu presiunile pe federatii. 

Aceasta scrisoare (a se vedea foto) pe care ai trimis-o federatiilor este doar inca o dovada de amenintare, pe principiul: "Eu iti scriu sa nu te duci si tu de duci?! Vezi ca ti-o iei! Nu iti iei banii la rectificare..." Asuma-ti realitatea: NU TE MAI VREA NIMENI. NU TE APRECIAZA NIMENI. TOATE ZAMBETELE CELOR CARE ITI ZAMBESC SUNT FALSE, DOAR PENTRU CA SA NU LE TAI TU BANII sau DIN TEAMA DE CONTROALE! In doar 3 zile am strans, in timp record, peste 1000 de cetateni ai Romaniei care au raspuns unui sondaj, 90 la suta din lumea sportului (un numar standard pentru a realiza chiar si sondajele politice) si din peste 1000 de voturi ai primit doar... 33 de voturi. Citeste ce mesaje primesti chiar si pe pagina Ministerului Sportului. Orice om cu caracter si bun simt ar fi plecat dupa ce ar fi citit un sfert din mesajele pe care tu le primesti. Dar cum sa avem asteptari de caracter din partea ta?! Ti-ai dat tie si lu tactu bani. Ok. Cheltuie-i si tu si el in liniste, dar departe de str. Vasile Conta. Ai condus cu viteza de interlop si ai busit masina statului, iar apoi te-ai scos din culpa tot ca un interlop, pe combinatie.
 

Du-te acasa in... "NICIODATA Tinutul Secuiesc" (aluzie la „Nem, Nem, Soha!”, sloganul extremiștilor maghiar care nu vor să renunțe la pretențile de ocupare a Ardealului de către Ungaria - n.n.) si antreneaza-te si demonstreaza acestei tari ca meriti sa fii pretuit MACAR ca sportiv, daca nu si ca om de stat. Ai inchis usile ministerului mai rau ca un mafiot speriat de recuperatori. Poporul roman nu este un recuperator care sa-ti puna tie pistolul la cap! Aceasta este dovada clara a nepriceperii tale ca ministru, dar si a relei credinte. Oamenii sunt fie rai din nastere, fie inraiti de viata. In cazul tau este clar din ce categorie esti. Aroganta si ipocrizia, care iti ies prin pori, zi de zi, nu sunt virtuti! Nu te mai impauna cu ele. Ti-ai permis, cu nesimtire, sa tii la usa valori mondiale cum este cazul marelui Cristian Gatu. Cum iti permiti?! Cine te tine "in brate" vezi ca ii pot... "obosi mainile" si poate te... "scapa" de iti rupi direct coloana! Lasa poporul sportiv in pace! Nu mai face tu scrisori de intimidare. Azi este miting la Ministerul Sportului initiat fix de cine trebuie sa ia atituine - Sindicatul Național Sport și Tineret. Ce ai cu ei?! Este misiunea sindicatului in orice domeniu sa-si manifeste nemultumirile. Du-te acasa daca nu-ti place. 

Nu te mai agata de aceasta functie! Esti penibil! Zic cei de la sindicate ca este pentru PRIMA OARA cand cineva INDRAZNESTE sa obstructioneze un miting! Si tu esti ala! Bai frate cate... "PREMIERE" nedorite ai la activ! Auzi ce spun oamenii de la sindicat: "Prin trimiterea de catre ministru, a acestei scrisori, federatiilor si subordonatelor, asistăm, așadar, la o manevră periculoasă, Novak riscând să intre în zona PENALA, având în vedere că împiedicarea exercitării drepturilor sindicale face parte din delictele prevăzute în Codul Penal. Acuzațiile lansate de Novak la adresa SNST ajung în zona absurdului." Tu auzi ce spun oamenii astia?? Ai avut cel mai lung mandat de ministru al sportului si doar ai adunat tampenii la activ, nu rezultate menite sa imbunatateasca viata oamenilor din sport. Te duci si te "lipesti" la poze de performerii sportului romanesc cu tupeu inadmisibil si le ranjesti in fata spunandu-le... "Ati vazut ca a fost bine ca v-am dat bani mai putini? Asa ati reusit sa luati medalii!" Din ce esti facut?! Ce ai in pieptul ala? Inima nici gand. Esti... android cu defect de fabricatie. Altfel nu se explica...
 
POPOR SPORTIV! Tineti cont de mesajul transmis de Sindicat:
 CEREM AUTONOMIA SPORTULUI DIN ROMÂNIA. DEMISIA NOVAK! Vă invităm la miting, la sediul Ministerului Sportului din strada Vasile Conta nr.16, începând cu ora 12.00. Devenim prioritate prin atitudine!"

De asemenea, Beatrice Mercato oferă spre lecturare Lista agreată de către ministrul Sportului pentru preluarea Federatia Romane de Hochei pe Gheata - FRHG, pe care o redăm și noi mai jos.

„Președinte/Membru Birou Federal:
- Nagy Attila Ferencz (diectorul Academiei de Hochei pe Gheață din Ținutul Secuiesc cum se declară,finanțată de Guvernul Ungariei)
Vicepreședinti (2 locuri):
- Miklos Ervin
- Bereszky Jozsef (președintele echipei din Gheorgheni - Gyergyoi Hoki Klub GYHK - finanțată integral de către oameni de afaceri din Ungaria
Membrii Birou Federal (8 locuri):
- Antal Elod
- Horvath Tamas
- Kozma Ervin
- Mester Zoltan
- Laszlo Zoltan
- Szilveszter Karoly
- Moldovan Ervin
- Kernaszt Huba-Attila (împuternicitul de către adunarea generală nelegală convocată de ministrul sportului, din 15 febr 2023 de la sediul ministerului sportului, "de renunțare la orice demers judiciar de atacare a convocării emise de Ministerul Sportului în 26 ian 2023, să facă orice demers în acest sens, inclusiv să semneze înscrisuri în fața instanței”) 
- Kui Csaba
- Hodos Laszlo
Cenzor:
- Rancz Csilla
- Gyorgy Laszlo
Comisia Apel disciplină:
- Demeter Raduly (fostul primar de la Miercurea Ciuc)
- Demeter Robert
Există și așa zișii români:
- Dedu Alexandru – pentru vicepreședinte din partea clubului CSM Corona Brașov, club al primăriei Brașov 
- Bogdan Pelin – pentru membru Birou Federal din partea clubului CSM Corona Brașov, club al primăriei Brașov
- Stroe Gabriel – pentru membru Birou Federal, președinte al clubului Triumf București, clubul Ministerului Sportului
- Liga Viorel – pentru membru Birou Federal, din partea clubului CSM Dunărea Galați, clubul Ministerului Sportului”

VIDEO: