ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fermierii români lansează un apel la un protest național care se va desfășura pe data de 7 aprilie 2023. Mai multe organizații ale fermierilor s-au unit pentru a-și striga în stradă nemulțumirile, potrivit Agroinfo.


”PROTESTUL FERMIERILOR
7 aprilie 2023
Forumul APPR

Stimați fermieri,

În contexul crizelor mondiale în cascadă, culminate de conflictul ruso-ucrainian, s-au preluat nemulțumirile și dificultățile pe care fermierii din România le-au traversat. Au fost transmise aceste mesaje, în mod constant către autoritățile naționale și cele europene. A existat o conlucrare cu toate organizații profesionale pentru ca vocea fermierilor să fie și mai puternica.

Suntem adeptii abordărilor diplomatice, al consultărilor și al negocierii, considerând protestul ca fiind ultima opțiune. 

Prin urmare, apelăm la ultima opțiune rămasă pentru a ne salva fermele de la falimentul iminent: în data de 7 aprilie 2023 Fermierii români din toată țara vor ieși în stradă pentru a-și striga, la propriu, nemultumirea colectivă.

Vă rugăm să vă alăturați demersului, care se dorește a fi unul pașnic, democratic și în acord cu valorile europene ale solidarității și respectului.

Vom milita, împreună, pentru asumarea de către autoritățile europene, dar și cele naționale, a incapacității lor de a gestiona situațiile create de propriile decizii, ale căror circumstanțe atârnă și acum pe umerii fermierilor români.
Vom solicita soluții clare și asumate pentru ca piața românească de cereale și activitatea agricolă să redevină competitivă pentru producătorii autohtoni.

Manifestul nostru pentru stabilitate se adresează TUTUROR celor afectați de concurența neloială cruntă generată de fluxurile de cereale și produse agricole  din Ucraina.

Vă invităm pe fiecare dintre Dumneavoastră să vă adresați, fără întârziere, persoanelor cheie din județele de care aparțineți, pentru a vă îndruma în organizarea centrelor locale de protest din zona vămilor/ prefecturilor sau altor locații cu simbolistică pentru demers. 

SOLICITAȚI SPRIJIN ÎN ZONA DE APARTENENȚĂ ȘI AFILIAȚI-VĂ ÎN CEL MAI SCURT TIMP UNUI PUNCT AL PROTESTULUI NAȚIONAL!

Mai jos veți găsi mesajele-nucleu ale protestului:
#Calculele voastre = falimentele noastre
#Concurență neloială
#Fermierul român: geografic european, practic singur!
#Opriți războiul, nu producerea de hrană
#Uniți pentru agricultură – respect pentru fermierii români
#Stabilitate pentru fermierii români
#Fermieri de azi luptă pentru agricultura de mâine
#Coridoarele de solidaritate, surse de vulnerabilitate
#Solidaritatea nu trebuie să devină un risc
#Producem diferit, vindem împreună ?
#NU importăm războiul
#Ruina noastră nu înseamnă salvarea lor
#Pe aici NU se mai trece !
#Voi greșiți, noi plătim!
#Victime fără voie
#Solidaritate_nu_suferinta fermierilor”