ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de oameni s-au adunat, duminică la prânz, în Piața Universității din București pentru a protesta față de procurorii care au anchetat cazul Caracal, în care Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol și profanare de cadavre pentru răpirea și uciderea Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu.

Oamenii adunați în Piața Universității din București poartă steaguri tricolore și fotografii cu cele două adolescente, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, și au strigat lozinci precum ”Procurori, judecători fac din țară tot ce vor”, ”Rușine”, ”Un sistem de ticăloși”.
 
La protest participă și Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu.

”Astăzi încearcă să ne bage pe gât un rechizitoriu, adica o poveste frumoasă care este scris de niște interlopi care sunt niște instituții ale statului. Nu ne vom lăsa până când justiția își va face treaba așa cum trebuie. Cei care nu sunt astăzi aici vor regreta când ceva asemănător li se va întâmpla. În toată Europa, în SUA sunt proteste. Mesajul pe care vrem să îl dăm e că oamenii statului sunt de fapt interlopi. Duminica viitoare vom merge la Caracal, în fața Poliției, vreau să văd cum se uită polițiștii în ochii nostri (...) Următorul miting îl vom face în fața televiziunilor mincinoase”, a declarat Alexandru Cumpănașu.
 
De asemenea, printre cei prezenți la protest se află și bunicul Luizei Melencu care a susținut că nepoata sa și Alexandra Măceșanu trăiesc și a cerut ca fetele să revină acasă.

Oamenii adunați în Piața Universității urmează să se deplaseze la sediul Parchetului General unde își vor continua protestul.”La ora 13.00 vom pleca la Parchetul General, acolo unde s-a decis trimiterea în judecată a unei povești, fără probe”, a mai anunțat Cumpănașu.


”Cele două familii vă adresează dumneavoastră, cetățenilor României, rugămintea de a veni alături de noi, pentru a determina din partea instituțiilor statului o atitudine responsabilă față de viitorul și siguranța copiilor dumneavoastră. Acum a fost cazul nostru. Mâine poate fi al oricărei familii din România. De asemenea, adresăm rugămintea tuturor românilor de a organiza proteste spontane în localitățile în care trăiesc, din mediul urban sau rural. Nu este important numărul participanților, ci semnalul civic pe care îl putem transmite împreună: «STOP TRAFICULUI DE PERSOANE și NEPĂSARII INSTITUȚIILOR STATULUI FAȚĂ DE COPIII NOȘTRI. În mediul rural, este suficient să vă adunați în fața sediului postului de Poliție. Poate fi și un singur român în fiecare localitate prin protest, în fața postului de poliție din comună. Majoritatea abuzurilor și nedreptăților au loc în mediul rural și vă rugăm să aveți curajul de a lupta alături de noi. Caracterul protestului este unul pașnic și fără violență, însă prin ieșirea din casă în fața autorităților, transmitem un mesaj clar: «AȘA NU SE MAI POATE», au mai transmis organizatorii.

Potrivit acestora, protestul are loc în mai multe orșase din țară, dar și în străinătate. 
 
Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată, în cazul Caracal, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol și profanare de cadavre pentru răpirea și uciderea Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu.