ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se anunță zile grele pentru protestatarii care se adună „spontan”. Instanța supremă a decis, luni, că adunările publice trebuie declarate în prealabil, atunci când urmează să se desfășoare în piețe ori pe căi publice sau în alte locuri din vecinătatea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat, scrie cotidianul.ro.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis, luni, recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curții de Apel București.

Astfel, instanța supremă a decis că există obligația de declarare prealabilă a adunărilor publice, atunci când acestea urmează să se desfășoare în piețe ori pe căile publice, respectiv drum public, parte carosabilă și trotuar, sau în alte locuri situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.

Decizia instanței supreme este obligatorie.

Ședința ÎCCJ de luni a stat și ea sub semnul presiunilor din partea unui grup #REZIST, cei adunați în fața clădirii ICCJ fiind amendați de jandarmi întrucât protestul nu a fost autorizat sau declarat în prealabil, conform legii.