ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 18:00 Sute de persoane s-au adunat în fața Guvernului pentru a protesta împotriva măsurilor impuse de autorități.

„Am venit de la Brașov să ne explicăm dorința de libertate. Ne exprimăm dorința de libertate, nu vrem ca România să pună libertatea în lanțuri, nu vrem stare de urgență, de alertă. Vrem ca bisericile să fie deschise, elevii să se poată întoarce la școală, vrem libertate” , a declarat un protestatar.

Printre cei prezenți la manifestare este și avocatul Dan Chitic, care i-a cerut lui Renate Weber, Avocatului Poporului, să conteste legea carantinării.


 
 

ACTUALIZARE 15:35 Și jurnalistul Victor Roncea a postat pe Facebook un mesaj în care  anunță că va fi alături de protestatarii din Piața Victoriei.


„Mâine, alături de Pompiliu Diplan și prietenii, vine de la Brașov artileria grea a societății civile românești: Mihai Marin Târnoveanu și Calea Neamului. La ora 17.00, în Piața Victoriei, militanții de la În Libertate, care protestează față de dictatura medicală care s-ar putea institui prin Legea carantinării forțate a populației, vor manifesta Pentru Libertate și Starea de Libertate a tuturor românilor. Ca jurnalist, participant și observator la zeci de demonstrații în ultimii 30 de ani, aștept un mesaj care să determine Curtea Constituțională - dar și organele Legii - să-și facă datoria respectând drepturile inalienabile ale cetățenilor români, fără să se cedeze presiunilor politice interne sau externe și altor interese transnaționale.
Respectând Constituția și Biblia pe care au jurat și judecătorii CCR și ministrul de Interne. În acest sens, urmărirea securistică și sancționarea unor români pentru că participau la un protest pașnic anti-carantinare forțată, fără să disturbe circulație, pe considerentul că poartă un steguleț tricolor pe mașină, drapelul sfânt al României pe care au jurat și polițiștii credință, este o rușine și o pată incomensurabilă pe obrazul tuturor celor din Politia Romana, de la agent de stradă la comandanți și șeful lor, ministrul de Interne. Ce o să faceți: o să-l sancționați și pe președintele României pentru că are steguleț pe mașina oficială, pentru "gabarit depășit"? Poate ar trebui, dar nu pentru asta. Cu ambasadorii străini ce o să faceți? Îi arestați? Cu toți românii de 1 decembrie ce vreți să faceți? Să-i împușcați pentru că umblă cu stegulețul tricolor pe mașini? Polițiști și jandarmi, politicienii trec, cu sacii în căruță și cântând la mandolină, poporul rămâne. Și voi cu el. Lasați-l să se exprime, așa cum o face din decembrie 1989 până azi: Liber, În Libertate și Pentru Libertate! Nu pot să cred că există oameni pe pământ care să prefere o dictatură Stării de Libertate. Aștept așadar cu mare interes un discurs românesc curat și ferm, fără viruși, de nici o natură și o protecție pașnică a manifestanților din partea oamenilor legii. Pe mâine!”

ACTUALIZARE 19.07/  15:14 Un mesaj în care este anunțat protestul de duminică, din Piața Victoriei, împotriva abuzivei legi a carantinării, a fost postat pe contul de Facebook și de regizorul Iulian Capsali, unul dintre participanții și la protestele de săptămâna trecută.

„SĂ SPUNEM: NU!

”Hai, să vedem cât vă pasă de viitorul acestei Țări binecuvântate, de copiii și de toți cei dragi. Vin oameni din toată România, unii cu autocarele.

Te aștept, bucureștean vrednic!

Cu Dumnezeu înainte!”
 
ȘTIREA INIȚIALĂ

Cei care au ieșit în număr mare să protesteze în ultima săptămână împotriva abuzurilor prevăzute de legea carantinării și izolării anunță organizarea unei mari manifestări duminică, de la ora 17:00, în Piața Victoriei din Capitală. 

„Vă așteptăm duminică în Piața Victoriei ca să spunem Guvernului, Parlamentului și Președinției că nu renunțăm la libertate. Libertatea se exercită, NU se negociază! Nu renunțăm la libertatea de exprimare. Cea mai rea cenzură, masca pe figură! Masca te subjugă, vor să le fii slugă!

Nu renunțăm la libertatea de credință! Vrem viață în libertate, NU riscuri inventate!

Nu renunțăm la libertatea economică -  vrem capital autohton și un trai demn, fără o economie blocată de așa zise pandemii! Vrem economie fără pandemie!

Adevărata infecție sunt cei care au votat legea carantinei! Jos Legea 433! Jos Dictatura Medicală! Toate partidele sunt aceeași infecție politică. Spaima medicinei, legea carantinei! Oricare partid, slugă la Covid!

Presiunea asupra clasei politice trebuie să continue. Să nu ne pierdem suflul pe ultima sută de metri! Duminică ieșim masiv în stradă pentru ca să avem o șansă ca săptămână viitoare aceasta lege nenorocită să fie stopată. Pe lângă asta, cerem ridicarea restricțiilor care sufocă economia națională, libertate religioasă deplină, eliminarea învățământului online și deschiderea școlilor pentru copii. Cerem să se respecte dreptul constituțional al adunărilor publice, al libertății de exprimare, drept câștigat cu sângele tineretului român în Decembrie 1989. Respingem cu hotărâre orice formă de comunism care pune lanțuri pe libertatea noastră. 

Alegerea între libertate și sănătate este o falsă dilemă, inventată prin manipularea rezultatelor testării și inventarea asimptomaticilor, oameni sănătoși, etichetați ca bolnavi. Românii au ajuns cobaii Europei și râsul lumii. Nu suntem cobai pentru guturai!

Nu vom  accepta niciodată „noua normalitate”. Nu vom accepta niciodată încă o stare de alertă sau urgență. Spune „Prezent!” duminică, spune NU acestui experiment făcut pe pielea, nervii și buzunarul românilor! Vino și spune NU hoților de libertate!”, este îndemnul organizatorilor protestului de duminică din Piața Victoriei.

Legea carantinării, propusă de Guvern, a fost votată joi, cu anumite modificări, de Senatul României, for decizional în acest caz. Președintele republicii a promulgat sâmbătă această lege vehement contestată de societatea civilă. Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial și va intra în vigoare de marți, 21 iulie 2020.