ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu un an înainte de Centenarul Marii Unirii, Ziua Națională a României se anunță, mai mult decât oricând, una a dezbinării și a gesturilor provocatoare. Așa și-au propus manifestanții  #rezist, care anunță deja proteste de amploare pentru vineri, 1 Decembrie, sub sloganul „România Moare”, însoțit de harta îndoliată a României. Organizatorii au lansat și un site, romaniamoare.ro, ironizând astfel cel mai important eveniment din istoria României moderne.

”România Moare. Moare în fiecare zi: prin distrugerea justiției; prin măsurile fiscale care distrug motoarele dezvoltării economiei; prin cei numiți pe criterii politice în funcții, prin cei lipsiți de competență și moralitate; prin atacurile asupra celor care vor să schimbe ceva: jurnaliști, ong-uri sau de simpli cetățeni; prin asediul valorilor europene; prin asediul asupra instituțiilor create cu eforturi uriașe și sacrificii ale populației; ne mor bătrânii și copiii lipsiți de măsuri eficiente în sănătate; ne mor tinerii lipsiți de educație; ne mor românii de dor, obligați să muncească în alte țări. Refuzăm să fim complicii acestei trădări, acestei crime, prin tăcerea noastră. Pe 1 Decembrie ne strângem în Piața Victoriei precum și în piețele din toate orașele țării pentru a spune: VREM O ROMÂNIE A DREPTĂȚII ȘI PROSPERITĂȚII!”, este mesajul postat pe internet.

Manifestanți se anunță și la Arcul de Triumf, la paradă, începând cu ora 10.00, sub titlul „București: Fără politicieni penali la Parada Militară”.

„Pe 1 decembrie nu dorim politicieni cu probleme penale să participe la Parada Militară de Ziua Națională a României din București!
Nu vă acceptăm la această zi specială pentru România! Veți fi huiduiți de românii care muncesc pentru țară! Voi ați furat și ați distrus țara! Voi veți plăti!”, este mesajul postat pe Facebook.

Nici PSD nu stă cu mâinile în sân de Ziua Națională. Simpatizanți ai partidului vor fi aduși cu circa 30 de autocare la parada din Capitală, scrie cotidianul.ro.

„1 decembrie 2017, între orele 07.00 – 18.00, pentru participarea la parada Zilei Nationale a României, vor sosi în București cca. 30 de autocare, care vor staționa în locuri special amenajate în acest sens, în zona învecinată cu intrarea C a Complexului Expozițional Romexpo”, se arată în protocolul aprobat de Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea.